Nordic Car Logistics · Publicerad 22 sept

NCL har ekonomifunktionen placerad i Malmö och Halmstad och söker nu en person som kommer att arbeta som controller i direkt anslutning till CFO:n. Positionen som controller är nyinrättad och är ämnad till att bygga upp och säkra den finansiella strategin, samt kommer serva samtliga bolag i den svenska delen av koncernen. Nordic Car Logistics arbetar med Microsoft Dynamics AX som affärssystem.

Ansvarsområde
  • Kassaflödesanalyser
  • Lönsamhetsuppföljning
  • Utveckling av processer och rutiner
  • Bokslutsarbete
  • Avstämningar
  • Utveckling av rapporteringen till ägarbolaget
  • Agera bollplank och diskussionspartner till CFO
  • Superuser i affärssystemet Microsoft Dynamics AX
  • Agera stöd till övriga medlemmar på ekonomiavdelningen
  • Ad-hoc projekt/uppgifter
Kvalifikationer och erfarenhet

Du som söker har en akademisk examen i kombination med erfarenhet från controllerrelaterade tjänster och har erfarenhet från både operativa och strategiska frågor. Vidare har du god systemvana och har du kännedom inom Microsoft Dynamics AX är det mycket meriterande. Du som söker bör också ha körkort.

Personliga egenskaper

I rollen som Controller på NCL krävs en stark drivkraft och god analytisk förmåga. Som person är du initiativtagande, självgående och prestigelös. Som Controller krävs det att du har en pedagogisk läggning och att du är bra på att bygga relationer. Du bör vara prestationsinriktad och intresserad av att bygga processer och strukturer.

Placeringsort: Malmö

NCL erbjuder: En nydefinierad och utvecklande roll i en växande koncern med möjlighet att bli en nyckelperson med inflytande i koncernens framtida utveckling.

Om NCL

Nordic Car Logistics är en nybildad koncern bestående av tidigare Autolink Sweden, Scandinavian Motortransport, Skandiatransport och Svensk Autotransport. Bolaget är marknadsledande och finns representerat inom två segment, transport omfattande hantering och transport av fordon från tillverkare och importhamnar till återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark samt i segmentet Pre Delivery Inspection där besiktning, byggnation och andra tilläggstjänster erbjuds. Koncernen omsätter idag cirka 2 miljarder och har 750 anställda.

Nordic Car Logistics ägs av Autolink och Scandector och består av åtta dotterbolag i den svenska delen av koncernen. Huvudkontoret för koncernen finns i Halmstad, och NCL bedriver sin svenska verksamhet från hubbar Malmö, Halmstad, Göteborg och Södertälje. Huvudsakliga ekonomifunktionen är placerad i Halmstad varvid tjänsteresor kan förekomma.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB