RESCUE Intellitech AB · Publicerad 16 dec 2020

RESCUE Intellitech AB går en mycket spännande framtid tillmötes, framförallt p.g.a. ett starkt internationellt intresse för våra produkter. Vi behöver nu utöka vårt tekniska team med en Mekanikingenjör som vill och kan bidra brett och som trivs med att vara hands-on när det behövs.

RESCUE Intellitech AB är ett bolag inom Sandberg Development AB, med fokus på innovativa lösningar för Räddningstjänsterna i hela världen. RESCUE Intellitech har specialutvecklat en tvättmaskin, Solo Rescue för dekontaminering och rengöring av rökdykarutrustning för räddningstjänst och brandväsen. Tvättmaskinen Solo Rescue rengör utrustning nedsmutsad av sot som innehåller cancerogena ämnen och brandpersonal undviker därmed hälsovådliga ämnen. Solo Rescue är en unik svensktillverkad produkt som rönt stora framgångar.

Om tjänsten
Du erbjuds en ny och bred roll i ett expansivt bolag och en möjlighet påverka våra produkter och vara starkt bidragande i vår fortsatta tillväxtresa. Som vår Mekanikingenjör blir ditt huvudsakliga fokus att bidra till att våra produkter blir bättre - både befintliga och framtida. Du fungerar som företagets expert i mekaniska frågor och du blir ansvarig för mekanisk konstruktion. Du blir en del i mindre och teknik-/R&D-team på fyra personer som lika gärna jobbar labbet/verkstaden som på kontoret. Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:
 • Konstruktion (2D/3D)
 • Utveckling och av nya produkter samt förbättring och utveckling av befintliga produkter
 • Bygga, modifiera och testa prototyper
 • Inköp och kontakt med underleverantörer
 • Teknisk dokumentation samt arbete med standards och certifieringar för olika specifika marknader
Vi är ett litet företag i stark tillväxt, vi söker dig som trivs med att jobba hands on, Ad hoc och med stor variation. Rollen är placerad i Sandberg Developments AB's lokaler på Jägershillsgatan i Malmö och du rapporterar till Product and R&D Manager. Rollen innebär ett mindre antal resdagar per år, exempelvis i samband med besök hos nationella och internationella underleverantörer.

Vi erbjuder
Vi är ödmjuka inför våra anställdas kompetens och sätter stort värde på medarbetarnas kunskap på samma sätt som vi satsar på medarbetarnas hälsa och trivsel - vi sätter personalen först!

Vi är ett expansivt bolag i en välrenommerad och stabil koncern, vilket i sin tur innebär att du ges stora möjligheter utvecklas i din profession och växa i ansvar i takt med bolagets fortsatta expansion.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Din profil
Som person utmärks du av ditt tekniska kunnande, din nyfikenhet och din kreativitet. Du är prestigelös och trivs med att arbeta Ad hoc - för dig är det en självklarhet att hugga tag där du behövs mest för stunden, oavsett vad det gäller. Du trivs som allra bäst när du får dra nytta av din starka praktiska och teoretiska problemlösningsförmåga. Du är hands on, är allmänt händig och du tar varje tillfälle du ges att utöva dina tekniska kunskaper i labbet/verkstaden. Du är van att ta ansvar och egna initiativ - den erfarenheten i kombination med din målmedvetenhet och din förmåga att anpassa dig efter rådande omständigheter gör att du alltid tar dig och dina projekt framåt. Då vårt teknik-/R&D-team är beroende av varandra är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i projektform.

Kvalifikationer:
 • Högskoleingenjör/Civilingenjör inom mekanik eller motsvarande
 • Minimum fem års relevant yrkeserfarenhet
 • Händig/hands on och van att bygga, testa och modifiera prototyper
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • 3D-CAD
 • B-körkort
Vidare har du god konstruktionsvana som gärna får omfatta prototypframtagning och tillverkningsunderlag för såväl högvolyms- som lågvolymstillverkning. Din konstruktionsvana täcker även bearbetade detaljer och plåtkonstruktioner (svetsade och bockade). Vi ser helst att du har erfarenhet av produkter/maskiner som liknar våra, d.v.s. maskiner som innehåller vatten, tätningar, elmotorer, pumpar, rostfritt material o.s.v.

Då våra produkter innehåller en stor bredd sett till teknik är all teknisk erfarenhet, utbildning och kunskap utöver ovan listade kvalifikationer meriterande.

Ansökan

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifogar CV och personligt brev. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För frågor rörande rekryteringen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.

Varmt välkommen med din ansökan!

OM RESCUE Intellitech AB & Sandberg Development AB
RESCUE Intellitech AB är ett bolag inom Sandberg Development AB, med fokus på innovativa lösningar för Räddningstjänsterna i hela världen. Huvudkontoret finns i Malmö, med dotterbolag i USA. Inom Sandberg Development Koncernen ingår även innovativa bolag som Aimpoint, GRANULDISK och Camurus.


Läs mer om Solo Rescue på vår LinkedIn-sida.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga