SAAB AB · Publicerad 5 juli

Vad du blir en del av
Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Vill du arbeta som Utvecklingsingenjör och medverka i arbetet att utveckla den unika Stirlingmotorn? Då hoppas vi att du vill läsa vidare!

Stirling Engine Development inom Saab Kockums arbetar med att förädla, anpassa och utveckla Stirlingmotorn, som är en luftoberoende förbränningsmotor. Den förlänger uthålligheten under vatten från några få dagar till flera veckor och är vibrationsfri, tyst och praktiskt taget omöjlig att upptäcka. Avdelningen arbetar med utveckling av nya system, såväl som uppgraderingar av äldre konventionella ubåtar med AIP Stirling-system.

Din framtida utmaning
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att arbeta med utveckling och konstruktion av Stirlingmotorn. Det innebär bl.a. arbete i projektform för att generera idéer som sedan skall förverkligas och omvandlas till CAD-ritningar. Du kommer att arbeta med hela motormodulen som sedan ingår i Kockums ubåtar, vilket även innefattar stöd och stativ samt hantering av in- och utgående media. Rollen som utvecklingsingenjör innebär mycket kontakter internt inom Kockums Stirling med t ex el/automation och provning. Du kommer också att ha utbyte med Kockums ingenjörer i pågående ubåtsprojekt. I dina arbetsuppgifter ingår också att ansvara för kontakter med leverantörer för tillverkning av ingående komponenter.

Tjänsten omfattar upp till ca 20 resdagar per år.

Den du är idag
Du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik, eller motsvarande utbildning. Vidare har du några års erfarenhet som mekanikingenjör och en god CAD-vana (helst Creo). Klart meriterande är om du har erfarenhet av eller kunskap inom förbränning och/eller termodynamik. Vi ser också gärna att du har arbetat med motorutveckling eller annan maskinutveckling.

Du är en social person som trivs med att jobba i grupp samtidigt som du kan jobba självständigt och känna ansvar för eget resultat. Du behärskar svenska och engelska språket på professionell nivå, så väl i tal, skrift och förståelse. Körkort är ett krav.

Har du ett stort tekniskt intresse och vill vara med och driva och ta initiativ i rollen som Utvecklingsingenjör? Då ser vi fram mot din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
+ Läs mer om företaget