SJR · Publicerad 14 sept 2021

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig ett roligt jobb med möjlighet att göra skillnad och att utvecklas.

MKB söker en utvecklingsorienterad och driven business controller som kommer att få en viktig roll i MKB koncernens fortsatta utveckling. Vill du arbeta som business controller nära ansvariga chefer inom förvaltningsorganisationen? Då är detta jobbet för dig!

Dina arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett framgångsrikt och expansivt bolag där närmsta åren kommer att präglas av fortsatt utveckling och förnyelse. Du kommer att arbeta verksamhetsnära och ge finansiell support till ansvariga chefer främst inom förvaltningsorganisationen.

Din uppgift blir att öka den ekonomiska medvetenheten i organisationen genom att fungera som en länk mellan ekonomi och verksamheten.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Planering och koordinering av budget och prognosarbete
  • Sammanställning och analys av den finansiella rapporteringen vid budget, prognos och bokslut
  • Verksamhetsanalys och utredningar
  • Avvikelseanalys och nyckeltalsuppföljning
Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och 2-4 års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Du har god förståelse av redovisning (K3, moms, komponentredovisning och bokslut), analyser och uppföljning av verksamheten. Det är en fördel om du har erfarenhet av bygg- eller fastighetsbranschen samt har arbetat med projektuppföljning. Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande med kunskaper i Power BI. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en strukturerad och analytisk person som trivs med att jobba nära verksamheten. Vidare har du ett bra affärssinne, ett eget driv och vill påverka och utveckla verksamheten och dig själv. Inom MKB är samarbete centralt, därför är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt. Du är van att ta ansvar och själv planera och säkerställa att du slutför dina arbetsuppgifter i tid med rätt kvalitet.

Om MKB

MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda och ägs av Malmö stad. Med drygt 25 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö med ett värde på mer än 40 miljarder kronor. Vi har 32 procent av hyresmarknaden i staden och runt 60 000 Malmöbor bor i en MKB-lägenhet.

Vår vision är "Hem för var och en". Vi arbetar utifrån sex strategier för att nå dit: Social hållbarhet, Miljömässig hållbarhet, Attraktiv hyresvärd, Nyproduktion med rimliga hyror, Flexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030.

Vi lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och har tre kärnvärden: modiga, enkla tillsammans som ligger till grund för vårt arbete i vardagen.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ-certifierade fastighetsbolaget.

Ansökan

I denna rekrytering har MKB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618 Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-10-10. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, dvs. uppgifter om hälsa och sexualliv, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter, facktillhörighet eller etniskt ursprung.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga