SJR · Publicerad 11 aug 2021

SGD AB är en golvgrossistkoncern bestående av idag 12 bolag med verksamhet koncentrerad kring åtta orter i Sverige. Våra kunder representeras främst av mindre golventreprenörer. SGD har idag över 100 anställda och är ett helägt dotterbolag till Storskogen, en koncern som består av drygt 60 affärsenheter. SGD, Sveriges Golvdistributörer är idag den ledande golvgrossisten på den svenska marknaden. Vi jobbar med branschens bredaste program från de över 30 största leverantörerna inom golv samt golvrelaterade produkter. SGD etablerar nu ett nytt koncernkontor i Malmö och till det söker vi en affärsinriktad CFO. Läs gärna mer om oss på www.sgd.se

Arbetsbeskrivning
SGD befinner sig i en expansionsfas och som CFO kommer du att ha en framträdande roll i verksamheten och få huvudansvaret för att driva och utveckla ekonomifunktionen för koncernens befintliga och nya behov. Det kommer att vara ett tydligt fokus i tjänsten på att vidareutveckla ekonomistyrningen och uppföljning av effektivitet och lönsamhet i organisationen.

Som CFO kommer du att vara en viktig länk till verksamheten genom att stötta organisationen i deras arbete att förbättra resultat, arbeta med analyser samt komma med förslag till förbättring och utveckling.

Du kommer att vara med i koncernens ledningsgrupp och ha personalansvar för ekonomifunktionens medarbetare. Det är en intressant och utmanande roll i ett lönsamt och växande företag.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Ansvarig chef för ekonomi
  • Tillsammans med ledningsgruppen utveckla och stödja koncernens fortsatta expansion
  • Intern och extern rapportering (inkl. deltagande i styrelsemöten)
  • Ekonomisk uppföljning och analys
  • Budget och prognoser
  • Riskhantering och internkontroll
  • Skattefrågor
  • Likviditetsstyrning
  • Investeringsanalyser
  • Företagets försäkringar
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och mer än 5 års erfarenhet som ekonomichef med liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet av att arbeta operativt med analys, rapportering och bokslutsarbete samt har erfarenhet av personalansvar. Du har en god helhetsförståelse för ett företags olika ekonomiska processer och kan se flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en person med en mycket god affärsförståelse och intresse av att tillsammans med ledningsgruppen driva utvecklingen och lönsamheten i koncernen. Du har ett stort eget driv och en vilja att ta ansvar och driva förändringsarbete. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du är en nyfiken och positiv person med känsla för teamwork och en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Ansökan
I denna rekrytering har SGD valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Intervjuer kommer att påbörjas tidigast vecka 33.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: CFO
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga