SJR · Publicerad 27 maj 2021

Stjernplangruppen är en privatägd företagsgrupp med säte i Malmö som är verksamt inom följande affärsområden:
 • Fastighetsförvaltning
 • Fastighetsutveckling
 • Entreprenadverksamhet
Vi har en stark tro på att våra affärsområden tillsammans samverkar för bättre boendemiljöer och för en långsiktig och hållbar tillväxt. Tillsammans med vår engagerade personal sköter vi allting själva, från projektutveckling och byggnation till ekonomi och fastighetsskötsel. Det bidrar till att vi lär känna våra fastigheter och våra hyresgäster, ger bra kontroll över verksamheten samt lär oss mer om vad vi behöver tänka på när vi utvecklar nya projekt.

Koncernen omsätter ca 400 mSEK 2021 samt har 55 anställda.

Läs mer på www.stjernplan.se

Arbetsbeskrivning
Stjernplangruppen är i en kraftig expansionsfas och som CFO kommer du att ha en framträdande roll i verksamheten och få huvudansvaret för att driva och utveckla ekonomifunktionen för koncernens befintliga och nya behov. Du kommer att ansvara för redovisning samt ekonomistyrning i koncernen och i rollen ingår också operativ redovisning, budgetarbete, prognoser, bokslutsarbete samt rapportering.

Som CFO kommer du att vara en viktig länk till driften i verksamheten genom att stötta organisationen i deras arbete att förbättra resultat, arbeta med analyser samt komma med förslag till förbättring och utveckling.

Ekonomiavdelningen i koncernen består idag av fyra personer som du kommer att ha personalansvar för.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvarig chef för ekonomi/administration
 • Tillsammans med ledningsgruppen utveckla och stödja koncernens fortsatta expansion
 • Ansvara för bolagets ekonomiska och administrativa processer
 • Rapportering och bokslutsarbete på bolags- och koncernnivå
 • Analys av resultat- och balansräkning
 • Budgetarbete
 • Arbeta med prognoser för den löpande verksamheten gällande resultat, likviditet och projektredovisning
 • Investeringskalkyler
 • Ad hoc analyser och rapporter för olika projekt
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och mer än 5 års erfarenhet som ekonomichef, gärna i fastighets-, byggbolag eller annan projektstyrd organisation. Du kan också komma från revisionsbranschen om du därigenom arbetat nära fastighetsbranschen och fått en bred erfarenhet av transaktioner och processer vid köp och försäljning av bolag samt fastigheter.

Du har erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete samt har mycket god förståelse av redovisning (koncern, IFRS, successiv vinstavräkning). Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du har ett stort eget driv och en vilja att ta ansvar och driva förändringsarbete. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och nyfiken och har en stark vilja att göra skillnad för företaget.

Ansökan
I denna rekrytering har Stjernplangruppen valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: CFO
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga