SJR · Publicerad 14 maj 2020

Svar Life Science är ett svenskt Life Science företag som utvecklar och tillämpar de bästa analysteknologierna för läkemedelsutveckling och klinisk forskning samt etablerar praktiska plattformar för rutindiagnostik. Vi fokuserar på att leverera de svar som behövs i läkemedelsutveckling och klinisk diagnostik, och den påverkan detta har på människors liv. Du kan lita på våra svar: vi har arbetat med att leverera lösningar inom klinisk diagnostisk i över 30 år.

Med kunder över hela världen är vi inte bara ett europeiskt företag utan en global partner och leverantör av skräddarsydda lösningar, analyser och diagnostiska strategier för personalized medicine och utveckling av individanpassade behandlingsmetoder. Vi hjälper våra kunder med klinisk testning och erbjuder även analystjänster för de olika faserna av läkemedelsutveckling från tidig upptäckt till kliniska faser. Våra specialkompetensområden är autoimmuna sjukdomar, inflammatorisk sjukdom och cancer, med fokus på IBD och RA.

För ytterligare information: www.svarlifescience.com

Financial Controller

Svar erbjuder nu en intressant tjänst som Financial Controller. En tjänst där du arbetar och ansvarar för den legala redovisningen (IFRS, K3) och rapporteringen. Du stöttar business controller med uppföljning och analyser och redovisningsekonomer i deras dagliga arbete. Som Financial Controller hos Svar finns stora möjligheter att sätta avtryck och påverka mot utveckling och förbättring. Tjänsten rapporterar till CFO och du blir en del av ekonomiavdelningen på sex personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut - rapportering
  • Årsredovisning för koncernen (IFRS) och dotterbolag
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Cash management och likviditetsprognoser
  • Ansvara för lagerredovisning och stötta i bruttomarginalanalyser
  • Projektredovisning, uppföljning och analys
  • Utveckla och implementera processer inom redovisning och controlling
  • Ansvara för inkomst- och skattedeklarationer
  • Ad hoc analyser och projekt
Lämplig bakgrund

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har minst 5-10 års relevant erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete på producerande företag, gärna från en internationell koncern. Du har god förståelse av redovisning och erfarenhet av rapportering, konsolidering och analys. Du behöver ha erfarenhet av någon form av producerande/processorienterad verksamhet och en extra styrka är om du har arbetat med projektredovisning. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av IFRS är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper

Din personlighet bör vara präglad av en vilja att förbättra, att ta tag i saker och att slutföra. Du är öppen för och driver utveckling och förändring. Du har en god analytisk förmåga, ser samband, drar slutsatser, ifrågasätter och gillar effektivisering, utveckling och förbättring. Du delar med dig och är hjälpsam, tjänsten innebär många interaktioner med olika delar av organisationen.

Sök tjänsten nu!
Svar och SJR samarbetar i denna rekrytering. Hör gärna av dig till ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg 0766-471618 om du har frågor, annars är du givetvis varmt välkommen att skicka din ansökan - gör det direkt!

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Financial Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 juni 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga