Schneider Electric · Publicerad 24 jan

Vill du arbeta hos Sveriges ledande leverantör av mellanspänningsställverk?

Vår produktionsenhet Elektriska AB Delta grundades 1951 och är ett helägt dotterbolag till Schneider Electric. Enheten sysselsätter 50-talet anställda, omsätter ca 120 MSEK årligen och är Sveriges ledande tillverkare av mellanspänningsställverk med slutkunder framför allt inom elbolag, större industrier och infrastruktur.

Produktionsenheten söker nu en Teknisk chef med start omgående för placering i Arlöv.

Som teknisk chefhos oss har du tekniskt produktansvar för vårt lokala produktprogram inom mellanspänning innehållande, bland annat vårt, välrenommerade ställverk H3000. Ditt uppdrag omfattar såväl ny- som vidareutveckling samt tillhörande typprovning. Rollen innebär ett nära samarbete med marknaden, våra slutkunder och Schneider Electrics säljorganisationer, som du även stöttar i tekniska frågor kring våra produkter, samt bistår i tolkningar av lagstiftning, normer och produktstandard. Du ansvarar även för att driva och utveckla våra interna rutiner och processer inom teknik, provning och mekanisk konstruktion.

Du är medlem i vår lokala ledningsgrupp och chef med direkt personalansvar för 4 medarbetare inom mekanisk konstruktion och slutprovning.

Din kompetens och erfarenhet

Du har/är:
  • eftergymnasial teknisk utbildning inom elkraft, med fördel på ingenjörsnivå, eller motsvarande
  • mångårig erfarenhet av ställverk inom hög- och/eller mellanspänning som gör dig väl förtrogen med mellanspänningsställverk
  • god kunskap inom svensk, med fördel även internationell, produktstandard för mellanspänning samt där tillhörande lagstiftning, normer och allmän praxis
  • god kund- och applikationskännedom genom mångårig erfarenhet från drift- och underhåll av starkströmsanläggningar
  • erfarenhet från riskbedömningar
  • grundläggande kunskap kring mekanisk konstruktion
  • goda språkkunskaper i svenska och engelska språken, både i tal och i skrift
  • van IT-användare med goda kunskaper i Microsoft Office samt grundläggande kunskaper inom AutoCad (erfarenhet från SAP är meriterande)
  • kunskap inom elkonstruktion är en fördel
Som person är du förtroendeingivande, engagerad, serviceinriktad, noggrann, kommunikativ, och lösningsfokuserad. Du gillar utmaningar och tänker utanför boxen i strävan efter förnyelse och utveckling. Du har förmåga att söka din väg framåt, gillar tekniska utmaningar, högt tempo och trivs med att jobba i team samt träffa kunder. Du har en positiv läggning och god social förmåga.

Vårt erbjudande till dig är ett självständigt, roligt och omväxlande arbete med frihet under ansvar och en möjlighet att vara med och påverka under en spännande tillväxtresa. Vi värnar om allas välmående och strävar efter god balans i livet. Hos oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och känna sig motiverad även en måndagsmorgon. Du kommer att arbeta i ett internationellt marknadsledande företag med stort fokus på individuell tillväxt, utbildning och flera intressanta utvecklingsmöjligheter!

Har du frågor om tjänsten så ring gärna Camilla Eriksson (rekryterande chef), tfn 010-478 19 14, och vill du berätta mer om dig själv och varför du tycker att detta är rätt tjänst för dig så ring gärna Liselott Wigstrand Tuvesson på tfn 0725 200 797.

Vi bearbetar ansökningarna löpande och ser gärna att du anmäler ditt intresse snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

Schneider Electric kallar vi det Life Is ON, läs mer på www.se.com/se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Schneider Electric är en global specialist inom energihantering och automation. Med en omsättning på 27 miljarder Euro under 2015, 160 000+ medarbetare och verksamhet i mer än 100 länder, hjälper vi kunder att hantera energi och processer säkert, pålitligt, effektivt och hållbart. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Vår uppkopplade teknik omformar branscher, utvecklar städer och berikar tillvaron. På Schneider Electric kallar vi det Life Is On.
+ Läs mer om företaget