Sigma IT · Publicerad 9 jan 2020

Sigma IT söker nu en Consultant Unit Manager med erfarenhet inom test. Vi söker dig som har arbetat länge inom området och brinner för personalansvar men som samtidigt inte vill släppa konsultuppdragen. Din roll kommer vara delad mellan uppdrag och personalansvar. En viktig del i rollen är att inspirera och motivera gruppen med nya tankar och idéer. Till din hjälp finns bland annat vårt egna ledarskapsprogram "Sigma Way" och ett stort internt nätverk av ledare och chefer.

Du kommer få ett gäng härliga kollegor och dessutom kommer dina närmsta chefskollegor stötta dig i din roll och etableringen av gruppen.

Hur ser rollen ut?
Som ledare för Sigmas team inom Test & Quality kommer du vara en viktig del i takt med att vår grupp växer då du kommer hjälpa till att bygga teamet. Denna roll är en unik mix av en ledarroll och en konsultroll där du ständigt får möjlighet att ta egna initiativ och hjälpa andra framåt, samtidigt som du utvecklas i utmanande uppdrag.

I rollen ingår:
  • Personalansvar för ett befintligt mindre team, beläggning av konsulter, rekrytering.
  • Ansvar för teamet och stort fokus på att arbeta med affärsutveckling, försäljning och kundrelationer.
  • Lönesättning, budget, rapportering och andra förekommande uppgifter kopplat till ledarskapet.
  • Att stötta konsulterna i uppdrag och coacha dem i deras utveckling.
  • Att jobba med leverans inom test. Det kommer att variera över tiden men ungefär upp till 75% av tiden kommer bestå i konsultuppdrag.
  • En betydande del i denna roll kommer vara att hålla ihop gruppen genom exempelvis gemensamma arbetsdagar, event, kompetensmöten och dylikt, här har du stor frihet.
Din bakgrund
För denna tjänst söker vi dig som har gedigen erfarenhet inom testområdet. Du är van vid agila metoder och kanske är du också SCRUM-master. Du har erfarenhet av att granska krav, skapa och exekvera testfall, prioritera samt rapportera testresultat. Som testare är du nyfiken och du kompletterar gärna scriptad testning med utforskande testning och du har förståelse för när man bör automatisera testningen och också hands-on-kompetens inom detta område. Du har kunskap kring olika testverktyg & testmetoder och hur de kan användas effektivt i testarbetet. Du vet också hur testarbetet behöver bedrivas på olika delområden såsom t.ex. integrationstester, systemtester, test av mobila applikationer, användbarhetstester m.m.

Du har en civilingenjörsexamen, systemvetarexamen eller motsvarande relevant examen.

Efter att ha arbetat inom området känner du att du vill gå in i en kombinerad roll med personalansvar. Kanske har du en liknande roll i dagsläget där du leder andra samtidigt som du arbetar med test i någon form. Då en del av din tid kommer att gå åt till att vara konsult hos någon av våra kunder är det viktigt att du är bekväm med att kunna ställa om ditt fokus mellan konsultrollen och chefsrollen.

Du skall också kunna vara ett föredöme i konsultrollen och kunna hjälpa såväl juniora som seniora medarbetare till utveckling. Du är ambitiös, strukturerad, utåtriktad och drivs av att göra affärer.

Som person är du öppen, coachande, framåt och positiv. Du älskar helt enkelt detta område och att sprida din kunskap till andra! Sist men inte minst, vi vill att du skall fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Ansökan
Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren på 070-200 34 22. Vi kan ej hantera ansökningar via mail så varmt välkommen att ansöka här nedan! Urval sker löpande.

Mer om Sigma IT
På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1 000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på 18 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 5 000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Chef

Inga fler liknande jobb tillgängliga