Skånemejerier Försäljning AB · Publicerad 17 maj 2021

Är du intresserad av livsmedelsindustrin och tycker om logistik, planering och supply chain? Vill du arbeta i ett genuint företag, med fantastiska produkter och trevliga kollegor? Just nu inrättar vi en ny tjänst som
Manager Supply Planning. Det är en otroligt fin möjlighet för dig som söker en intressant roll i ett globalt företag med goda utvecklingsmöjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

I din roll som Manager Supply Planning leder du teamet med Supply och Copack planners. Teamet ansvarar för att säkerställa en optimal tillgång och ett effektivt flöde av produkter samt av direkt material till produktion. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden utgörs framför allt av att:
  • Leda och ständigt förbättra arbetet tillsammans med fabrikschefer, som en del av vår S&OP/IBP-process, för att bedöma vilka risker och möjligheter som säljprognoserna innefattar.
  • Samarbeta med produktion och externa leverantörer för att optimera planeringsprocessen.
  • Tight samarbeta med Milk Collection för att säkerställa att servicenivåer hålls på lång sikt.
  • Ansvara för veckovis uppföljning av KPIer som (svinn, servicenivå och lagersaldo) samt analysera orsakerna till variationer inom dessa områden.
  • Leda och delta i förbättringsprojekt inom området Supply.
Tjänsten är på heltid med placering på vår anläggning i Fosie (Malmö). Du ansvarar för ett team om sex planerare och rapporterar till vår Head of Planning.

Bakgrund och personlighet
Du har en högskoleutbildning (teknisk eller ekonomisk) med inriktning supply chain och ett par års erfarenhet av arbete, med motsvarande arbetsuppgifter, inom livsmedelsindustrin. Vidare har du en stark erfarenhet från att aktivt arbeta i, eller driva, S&OP/IBP. Erfarenhet av arbete med färskvaror är meriterande liksom erfarenhet av Lean
Production. Du är en van användare av planeringsverktyg (tex FutureMaster eller motsvarande), Excel och ERP- system (tex M3 eller motsvarande). Vidare talar och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat och har lätt för att kommunicera.
Som person är du lugn, strukturerad, flexibel och handlingskraftig. Du har lätt för att prioritera och drar dig inte för att fatta beslut. Du är lyhörd för dina medarbetare och har samtidigt en mycket god förmåga att få teamet att jobba mot gemensamma mål.

Vad vi erbjuder
Skånemejerier är ett globalt företag som ingår i världens största privata mejerikoncern, Lactalis Group. I portföljen finns ett stort antal välkända och etablerade produkter och varumärken såsom Skånemejerier, Allerum, Galbani och

President. Genom koncernen får man tillgång till resurser, kompetens och internationella kontaktytor samtidigt som du får arbeta med lokala frågor och processer. För rätt person finns stora utvecklings- och karriärmöjligheter.
Skånemejerier arbetar för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Slutkandidat till tjänsten kommer därför att bli ombedd att presentera ett utdrag ur belastningsregistret och genomföra ett drogtest. Som en del i Skånemejeriers förebyggande arbete genomförs även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube.
Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten.
Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 070-554 03 42 alt. helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson via 070-554 05 04. Notera att vi arbetar med urvalet löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Ansök redan idag!

Välkommen med din ansökan via denna länk: https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:404154/?lang=se
Vi tar endast emot ansökningar via denna länk!

Sökord:Skånemejerier, Malmö, Manager Supply Planning, Supply Chain, Logistiker, Planeringsansvarig, Ingenjör, Ekonom
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag, med en årlig omsättning om drygt 4 miljarder SEK. Skånemejeriers vision är att vara det mest hållbara mejeriet i Sverige med en verksamhet som i huvudsak består av produktion och försäljning av mejeriprodukter(färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Koncernen har ca 700 anställda. Bland varumärkena finns marknadsledande märken såsom Skånemejerier,Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens, Salakis och Lindahls. Sedan 2012 ingår Skånemejerier i franska Groupe Lactalis-koncernen, en av världens största mejerierkoncerner.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga