Smartphoto · Publicerad 8 nov 2021

Om tjänsten

I rollen som Online Campaign & Content Manager är du en del av Smartphotos nordiska marknadsteam. I ditt arbete ingår det att planera, genomföra och utvärdera digitala kampanjer för de nordiska länderna, Storbritannien samt Irland. Du koordinerar och driver kampanjplaneringen för webbsidan och e-nyhetsbrev samt säkerställer ett enhetligt budskap i smartphotos digitala marknadsföringskanaler. I din planering utgår du från omvärldsanalys, säljstatistik och tidigare kampanjers KPI:er för att optimera kampanjerna och därigenom öka försäljningen. Under kampanjens gång följer du kontinuerligt upp resultaten och optimerar löpande. Utöver detta kommer du även att ansvara för:
  • Copywriting: skriva marknadsanpassade produkttexter samt koordinera översättning till de olika marknadernas respektive språk
  • I ditt arbete med content drivs du av att innehållet är användarvänligt, marknadsorienterat och SEO-optimerat
  • Marginal- och konkurrentanalyser för att säkerställa optimal prissättning av såväl nya som befintliga produkter
  • Utforma kampanjerbjudande och definiera rabattkoder
Du rapporterar till marknadschefen och har ett nära samarbete med dina andra kollegor i marknadsteamet. Du kommer framförallt att samarbeta med Smartphotos E-mail Campaign Coordinator. Tillsammans säkerställer ni att kampanjerna genomförs enligt tidsplan där du koordinerar och kvalitetssäkrar i det operativa arbetet.

Om dig

Vi söker dig som har ett starkt kommersiellt tankesätt, god affärsförståelse och känsla för copywriting och effektiv webbdesign. Då smartphoto är verksamma inom e-handel ser vi gärna att du har flerårig erfarenhet inom e-handel, performance marketing och online-marknadsföring. Utöver detta krävs:
  • Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring och företagsekonomi
  • Erfarenhet av CMS-system, Google Analytics och gedigna kunskaper inom SEO
  • Erfarenhet av e-mail marketing och kunskap om CRM
  • Djupgående kunskaper i MS Office/Google Sheets, särskilt Excel
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper i andra nordiska språk är starkt meriterande
Som person är du en affärsmässig lagspelare och har lätt för att sätta dig in i vad som är viktigt för att företaget ska växa. Du har ett stort fokus på kvalitet i ditt arbete, varpå du besitter god prioriterings- och planeringsförmåga för att kunna möta deadlines. Du besitter en god kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt vid möten och presentationer. Dessutom tar du gärna egna initiativ, är en pragmatisk problemlösare och tillgodogör dig gärna själv ny kunskap i syfte att driva ditt och verksamhetens arbete framåt.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Centrala Malmö

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Flexibla arbetstider, kombinerat kontors- och hemarbete

Lön: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila info@emploid.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: E-handel. E-commerce, digital marketing, online marketing, performance marketing, copywriting, campaign planning, content management, SEO, email marketing, CRM
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Smartphoto är ett av de mest innovativa företagen inom digital fotoframkallning i Europa. Med miljontals kunder i 12 länder är Smartphoto en av de marknadsledande fotoproducenterna online i Europa. Smartphotos sortiment innehåller över 600 produkter, där varje produkt är unik och skapad direkt efter kundens önskemål. Verksamhetens målgrupp är främst B2C-segmentet, familjer och småbarnsföräldrar. Deras produktionsanläggningar är helt digitaliserade och de är väl positionerade i en expanderande och dynamisk bransch.

Smartphoto Nordic AB har sitt huvudkontor i Malmö och ansvarar för den svenska, finska, norska, danska, brittiska samt irländska online-marknaden. Smartphoto Nordic AB ingår i smartphoto Group NV som är börsnoterade på Euronext och har sitt säte i Belgien.

Besök gärna smartphotos hemsida för mer information: https://www.smartphoto.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring

Inga fler liknande jobb tillgängliga