Solarlux Scandinavia AB · Publicerad 6 aug 2020

I mer än 35 år har Solarlux varit en komplettleverantör av fasadlösningar med stora ljusinsläpp. I vår portfölj ryms allt från skjutsystem och vikväggar av glas till vinterträdgårdar, uterum och terrasstak samt balkonginglasningar. Vi är ett tyskt familjeföretag som hjälper arkitekter, byggherrar och hantverksföretag med planeringen och implementeringen av byggprojekt. Alla produkter är egenutvecklade och produceras i Tyskland enligt höga kvalitetsstandarder. På vårt huvudkontor i tyska Melle och på 45 globala försäljningskontor bidrar drygt 850 medarbetare till våra framgångar. Genom internationella byggavtal och -projekt utgör exportkvoten omkring 50 procent av företagets omsättning. Besök gärna vår Youtube-kanal där demonstreras flera av våra innovativa produkter, exempelvis vårt automatiserade skjutsystem cero.

Din Roll
På Solarlux blir du en del av ett engagerat team på fyra personer som arbetar med och gentemot våra återförsäljare på den nordiska marknaden. Du agerar rådgivande och utbildande i tekniska frågor gentemot våra kunder tillika återförsäljare i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Din roll innefattar såväl administrativa som praktiska arbetsuppgifter. Majoriteten av dina uppgifter hanterar du från kontoret via telefon och mejl men du kommer även besöka återförsäljare och slutkunder i respektive land.
  • Ditt ansvar och dina uppgifter:
  • Utbilda återförsäljare i montering av Solarlux produkter
  • Bistå återförsäljare med mätning hos slutkund
  • Bedöma och hantera reklamations- och serviceärenden
  • Teknisk rådgivning till återförsäljare
  • Kontakt med Solarlux huvudkontor i Tyskland i tekniska frågeställningar
  • Andra förekommande serviceuppgifter kopplade till kontoret.
Då du i din tjänst som Teknisk Koordinator/Rådgivare supporterar våra kunder och återförsäljare runt om i Norden förekommer resor i tjänsten, uppskattningsvis ca. 3-5 resdagar/övernattningar per månad. Du ges god möjlighet att planera och schemalägga ditt resande utifrån dina behov och önskemål.

Vi erbjuder
Som vår nya Tekniska Koordinator/Rådgivare tillträder du en viktig roll och blir en del av ett trevligt och familjärt team/kontor på en växande marknad. Möjlighet att företräda en premiumprodukt och arbeta med spännande projekt runt om i Norden. Du ges stor möjlighet att påverka och planera ditt arbete och ditt resande. Som nyanställd hos oss får du en gedigen introduktion, dels av dina kolleger på kontoret i Malmö, dels i Tyskland där du får se produktionen och lära dig våra produkter.

Din profil
Vi söker dig som är tekniskt orienterad och praktiskt lagd och som trivs i en roll med stora interna och externa kontaktytor. Då rollen innebär mycket kundkontakter, utbildning och rådgivning är det viktigt att du är utåtriktad, kundorienterad och flexibel. Du är serviceinriktad och har pedagogiska färdigheter samt lätt för att skapa förtroende. Du hanterar svenska obehindrat och din engelska är god i tal och skrift. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med huvudkontoret i Tyskland är det starkt meriterande om du förstår och kan göra dig förstådd på tyska.

Vi tror att du har en bakgrund inom bygg-eller tekniksektorn. Du har god vana av att läsa ritningar och har god förståelse för tekniska lösningar och produkter - såväl på ett praktiskt som teoretiskt plan. Kanske arbetar du idag med teknisk support, som säljare inom fackhandeln, som servicetekniker, hantverkare eller i en annan roll som kräver god teknisk- och mekanisk förståelse i kombination med känsla för service och support. Har du tidigare erfarenhet av arbete med fönster, dörrar och/eller fasad är det meriterande.

Eftersom vi är ett litet team är det viktigt att du, liksom dina kolleger, är ansvarstagande och tar egna initiativ samt är flexibla och prestigelösa inför olika arbetsuppgifter. Körkort är ett krav och i tjänsten ingår servicebil.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringsprocessen och rollen, vänligen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.

Besök gärna vår hemsida för mer information om oss och våra produkter
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga