Sparbanken Syd · Publicerad 22 juli 2019

Vill du arbeta som Redovisningsansvarig på Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank? Sparbanken Syd söker nu Redovisningsansvarig med huvudansvar för redovisning, bokslut och rapportering till Finansinspektionen. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvar för genomförande och koordinering av redovisning och bokslut
  • Ansvarig för rapportering till Finansinspektionen
  • Stödja CFO i framtagandet och uppföljning av budget och prognos
  • Löpande redovisning och avstämningar avseende rutiner och processer som vid tillfället ligger under ekonomiavdelningens ansvar
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och bokslut i större organisationer. Har du erfarenhet av redovisning inom bank eller försäkringsbolag är det meriterande. Vi jobbar i Dynamics AX så har du jobbat i det tidigare är det en stor fördel.

Personliga egenskaper

Viktiga ledord hos Sparbanken Syd är bland annat engagemang, resultatfokus och hållbarhet så självklart måste du känna att det stämmer överens med dina värderingar. Du har ett stort driv och tar gärna egna initiativ till förändringar och förbättringar. Du kommer att ha många kontaktytor såväl inom banken som med externa intressenter så det är viktigt att du är serviceinriktad och har lätt att samarbeta med andra.

Vad erbjuder företaget dig?

Här har du möjlighet att arbeta med stort eget ansvar samtidigt som du är en i teamet på ekonomiavdelningen. På sikt finns även goda möjligheter till utveckling inom banken.

Placeringsort: Ystad (med möjlighet att vissa dagar arbeta i Malmö)

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är landets äldsta och Sveriges enda helt självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vårt syfte är att hjälpa kunder att förverkliga goda idéer så att vi tillsammans bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Vi vill inspirera och coacha människor till en god Ekonomihälsa, ett förhållningssätt till ekonomi som är bra för personen, plånboken och planeten. Vi gör det genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Idag är vi 160 medarbetare på nio fysiska kontor och ett digitalt kontor. År 2018 var vår affärsvolym på drygt 35 miljarder SEK.

Besök gärna www.sparbankensyd.se för mer information

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sparbanken Syd med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Helena Centerblad 070-749 99 63 och Anna Alenryd070-764 81 04. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga