String Furniture AB · Publicerad 17 mars 2021

String Furniture AB är ett ledande skandinaviskt designföretag främst känt för det flexibla och funktionella hyllsystemet String, en svensk designikon från 1949. String Furniture grundades 2004 och finns idag på över 30 olika marknader runt om i världen. Vi har drygt 35 anställda i Sverige, dotterbolag i Japan samt ett flertal agenter runt om i världen. Tillverkningen sker i södra Sverige och huvudkontoret ligger i Malmö. Vi arbetar med varumärkena String samt ..by String Furniture och erbjuder produkter till hemmets alla rum och offentliga miljöer såsom kontor. Med hjälp av framgångsrika samarbeten med kända designers och arkitekter samt ett nära samarbete med leverantörer och återförsäljare är omsättningen idag på över 330 miljoner. Verksamheten växer både i Sverige och på den internationella marknaden. Bolaget ingår fr o m december 2020 i NOD Group (Network Of Design), huvudägare till NOD är det svenska riskkapitalbolaget Altor.

Vill du arbeta i en positiv, affärsnära miljö som är präglad av snabb tillväxt och där förändring är en del av vardagen? Här erbjuds du tillsammans med CFO Mats att bygga upp din roll på ett bolag med stolthet och tradition i modern tappning.

String Furniture erbjuder dig som Finance Manager en möjlighet att utvecklas och växa i rollen för att på sikt axla rollen som CFO. Rollen som Finance Manager har både operativa och strategiska inslag och innehåller både redovisning, koncernredovisning och analys. Du har personalansvar för 2 ekonomer och rapporterar till CFO och är placerad på det moderna och inbjudande huvudkontoret i Limhamn.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Leda och planera arbetet för Team Finance
  • Ansvara för månads- och årsbokslut inkl. konsolidering och kassaflöde
  • Ansvara för upprättande av årsredovisningar
  • Kontakt med revisorerna och planering av revision
  • Upprätta deklarationer för bolagen i gruppen
  • Projektledning av budgetarbetet för koncernen
  • Lönsamhetsanalys - geografi/kunder/produkter
  • Kostnadsuppföljning och analys
  • Likviditetsplanering
  • Driva och utveckla ekonomiarbetet
Vem söker vi?
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har arbetat med ekonomistyrning. Kanske har du arbetat med revision för att sedan gått vidare i en liknande roll som denna. Du har även ansvarat för att sammanställa bokslut, nyckeltal och ekonomiska styrdokument. Du har förmodligen erfarenhet av ledarskap och tycker om att se människor växa. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har goda kunskaper i affärssystem, rapporteringsverktyg och Excel.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Ditt intresse för affären är stort och du är en positiv och serviceinriktad person med stort engagemang i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och drivs av att förbättra och göra ett bra arbete. Du har en pedagogisk ådra och har lätt för att kommunicera med andra. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar String Furniture med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703-755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Johanna Andersson på 0706-555730 eller johanna.andersson@mpya.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
String Furniture AB är ett ledande skandinaviskt designföretag främst känt för det flexibla och funktionella hyllsystemet String®, en svensk designikon från 1949. String Furniture grundades 2004 och finns idag på över 30 olika marknader runt om i världen. Vi har drygt 35 anställda i Sverige, dotterbolag i Japan samt ett flertal agenter runt om i världen. Tillverkningen sker i södra Sverige och huvudkontoret ligger i Malmö. Vi arbetar med varumärkena String samt ..by String Furniture och erbjuder produkter till hemmets alla rum och offentliga miljöer såsom kontor. Med hjälp av framgångsrika samarbeten med kända designers och arkitekter samt ett nära samarbete med leverantörer och återförsäljare är omsättningen idag på över 330 miljoner. Verksamheten växer både i Sverige och på den internationella marknaden. Bolaget ingår fr o m december 2020 i NOD Group (Network Of Design), huvudägare till NOD är det svenska riskkapitalbolaget Altor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga