Sydvatten AB · Publicerad 17 nov 2021

Vi söker engagerad och driven GIS-ingenjör som vill bidra till ökat samhällsvärde!

Till vår avdelning säkerhet och kvalitet söker vi nu en GIS-ingenjör, där du kommer att både förvalta och administrera flera system, men också med möjlighet att utveckla dessa eller nya system!

Vi söker dig som motiveras av att ingå i ett samhällsbyggnadsföretag som arbetar med något av det viktigaste vi har – dricksvatten!

Tilltalas du av tanken att arbeta företagsövergripande med GIS-frågor? Är du pedagogisk, har ett starkt driv och engagemang, och förmåga att skapa förståelse för GIS-frågorna?

Känner du igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, medborgarfokus, produkt- och verksamhetsutveckling samt vara en attraktiv arbetsgivare. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De övergripande målen med GIS-systemen för Sydvatten är att ge kvalitativa underlag och stöd till hela verksamheten. Vi använder exempelvis VA-Banken för ledningsnät med tillhörande anläggningar, men också ett egenutvecklat verktyg VIVA för visualisering av vattenavvikelser som stöd vid krishantering. Vårt GIS-system är ArcGIS Enterprise.

Du får inom ramen för denna tjänst möjlighet att utveckla Sydvattens GIS-miljö, men det ingår också att förvalta befintliga GIS-system. I tjänsten ingår även att förvalta och administrera ritningssystem, och här pågår en förändringsprocess där du har möjlighet att påverka vägvalen. Du arbetar självständigt med GIS-frågorna, men ingår i ett team med kolleger som arbetar med säkerhets- och kvalitetsfrågor, vilket inkluderar olika typer av systemstöd bland annat inom GIS.

Din utgångspunkt är avdelning Säkerhet och kvalitet, men du arbetar brett med stöd till hela organisationen med stöd inom GIS och närliggande områden, till exempel till teknikavdelningen inom ramen för planerade eller pågående investeringsprojekt, eller för driftorganisationerna som är användare i de olika systemen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom GIS/GIT eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete med GIS-frågor inom olika organisationer.

Du har god databaskunskap och vi ser gärna att du har erfarenhet av systemförvaltning, att hantera geografiska data i databaser, GIS-analyser, presentation och layout. Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft SQL Server, FME och ESRI: s programvaror. B-körkort är ett krav.

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. På ett naturligt sätt skapar du goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt och strukturerat sätt, både självständigt och i team.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Tjänsten/befattningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta säkerhets- och kvalitetschef Stefan Johnsson, tfn: 010-515 10 85.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2021-12-15. Löpande urval kan komma att ske.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till nästan en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga