Trafikverket · Publicerad 7 okt 2019

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker ansvarar du för en proaktiv anläggningsövervakning och hantering av avvikelser och risker i Trafikverkets järnvägsanläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera och hantera avvikelser, t.ex. genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Du utgör ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser. Du har kontakt med andra myndigheter i samband med olyckor och andra allvarliga tillbud och dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra stödsystem. I arbetet ingår även övervakning och hantering av larm i komplexa anläggningar samt deltagande i driftsättningar av nya anläggningar med tillhörande tekniska system.

Arbetstiderna är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Som drifttekniker får du betald utbildning med både praktiska och teoretiska delar. Den teoretiska delen består av ett antal veckors utbildning på Trafikverksskolan i Ängelholm. Den praktiska delen sker på den Trafikcentral där du sedan kommer att arbeta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet vi tillsammans bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete på larmcentral, driftcentral eller liknande
  • har vana av att hantera och sammanställa information för beslutsunderlag
  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsteknik, tunneldrift eller eldrift
Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på problemlösning, god uppmärksamhet, simultankapacitet och koncentrationsförmåga. Du ska snabbt kunna identifiera problem som uppstår i anläggningen samt ge förslag på korrigerande lösningar.

Eftersom arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och kunna ställa om och anpassa dig till nya omständigheter och behålla ditt lugn i stressade situationer. Då tjänsten kräver mycket interna och externa kontakter ska du även kunna kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt kunna prioritera och strukturera ditt arbete. Vidare ser vi att du har samt ha god samarbetsförmåga och bidrar till en god stämning.

All kommunikation med dig som söker jobbet som drifttekniker kommer att ske via mejl. Vi ber dig därför hålla koll på din inkorg för att du inte ska missa något steg i processen. Vi rekommenderar redan nu att du förbereder dig på följande datum:
  • Personlighetstester mejlas till dig och ska vara genomförda senast 4 november
  • Ditt gymnasiebetyg ska vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag (laddas upp via Min karriärsida i samband med att du söker tjänsten alternativt mailas till oss) Observera att samlat betygsdokument inte är ett godkänt gymnasiebetyg
  • Testdagar som utförs på plats genomförs i Malmö 13 november
  • För de kandidater som kvalificerar sig vidare från platstesterna hålls intervjuer 18 - 19 november
  • Hälsoundersökning genomförs i Malmö vecka 49
Därefter genomförs en säkerhetsprövning vilket innebär ett säkerhetssamtal hos Trafikverket och därefter en registerkontroll som genomförs av SÄPO.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, kolla därför din mail regelbundet under denna tid.

Vill du veta mer om hur det är att jobba som drifttekniker? Klicka på länken nedan

https://www.trafikverket.se/trafik

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Daniel Åkerblom
0101244133

ST Bengt Gruvman
0101231346

SACO Johnny Larsson
0101243251

SEKO Sain Berglöv
0101241880
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Fastighet
Underkategori
Drifttekniker

Inga fler liknande jobb tillgängliga