Trafikverket · Publicerad 16 feb

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker ansvarar du för en proaktiv Anläggningsövervakning och hantering av avvikelser och risker i Trafikverkets järnvägsanläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral. Det ingår i dina arbetsuppgifter att övervaka, prioritera och hantera avvikelser, t.ex. genom inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Du utgör ett viktigt stöd i den samverkan mellan räddningstjänst, polis och Trafikverket som etableras vid olika typer av insatser. Du har kontakt med andra myndigheter i samband med olyckor och andra allvarliga tillbud och dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra stödsystem. I arbetet ingår även övervakning och hantering av larm i komplexa anläggningar som t.ex. Citybanan samt deltagande av driftsättning av nya anläggningar med tillhörande tekniska system.

Eftersom arbetet innebär övervakning i kontrollrumsmiljö är arbetstiderna enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet vi tillsammans bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete på larmcentral, driftcentral eller liknande
  • har vana av att hantera och sammanställa information för beslutsunderlag
  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsteknik, tunneldrift eller eldrift.
Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på att du ska kunna ha god uppmärksamhet, simultankapacitet samt koncentrationsförmåga. Du ska snabbt kunna identifera problem som sker i anläggningen samt även se och ge förslag på lösningar. Då arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och ska därför kunna ställa om och anppassa dig till nya omständigheter och situationer och konstruktivt behålla ditt lugn i stressade situationer. Då tjänsten kräver mycket interna och externa kontakter ska du även känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt ha god samarbetsförmåga och bidra till en god stämning. Vidare ska du ha god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs det att du som person är samvetsgrann och har ett gott omdöme.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-03

Upplysningar

Rekryterande chef Daniel Åkerblom
0101244133

ST Bengt Gruvman
0101231346

SACO Johnny Larsson
0101243251

SEKO Sain Berglöv
0101241880
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga