Trafikverket · Publicerad 19 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Miljöspecialist vatten

Arbetsuppgifter
Vi söker en miljöspecialist! Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du i din roll kommer att stötta verksamhetsområde Underhålls verksamhet inom olika frågor inom vatten.
Rollen som miljöspecialist inom området vattenmiljö innebär att driva och utveckla vattenmiljöfrågorna i samarbete med andra miljöspecialister inom Trafikverket. Det kan vara att ta fram underlag för åtgärder för yt- och grundvattenskydd i befintlig väg- och järnvägsmiljö, projektleda inventeringar och uppföljningar av detsamma i befintliga anläggningar samt dagvattenhantering. Du hanterar även internremisser inom vattenmiljöområdet, deltar i framtagande av upphandlingsunderlag gällande entreprenadkontrakt för underhållsentreprenader och granskar anmälan/tillstånd för vattenverksamhet. En annan uppgift är att arbeta inom forskning och innovation främst med den testsite som Trafikverket driver med avseende på vägdagvatten samt att delta vid mottagning av anläggningar från andra verksamhetsområdens byggprojekt till verksamhetsområde Underhåll. Stöd sker direkt eller indirekt via regionala miljösamordnare.

Kvalifikationer
Vi söker dig om har högskole- eller universitetsexamen inom t ex ekologi, hydrologi, biologi, geovetenskap eller miljövetenskap med inriktning mot vatten. Alternativt har du annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdigt. Du har erfarenhet av att arbeta praktiskt med vattenmiljöfrågor. Körkort för personbil är ett krav.
Vi ser det som meriterande med goda kunskaper och lång erfarenhet inom dagvattenhantering, vattenskydd- och verksamhet och relaterade miljöfrågeställningar, samt väg- och järnvägsrelaterade miljöfrågor. Har du erfarenhet från offentlig verksamhet är det också värdefullt i rollen.
Tjänsten innebär arbete både självständigt och i samarbete med andra miljöspecialister, projektledare samt andra aktörer. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Som person är du drivande, strukturerad och har lätt för att samarbeta.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-27

Upplysningar

Enhetschef Susanna Ahlstedt
010-124 2440

SEKO Urban Haglund
010-124 1702

ST Stefan Kratz
010-124 1783

Saco Jonas Sjöholm
010-123 8380
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Energi & Miljö

Inga fler liknande jobb tillgängliga