Trafikverket · Publicerad 23 okt 2020

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör inom Projektering har du en central roll där du är ett stöd till projektledaren och avlastar och biträder denne i hela processen. Du arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Du stöttar bland annat i projektens ekonomiuppföljning, intern administration samt att allt från planering till överlämning av färdig anläggning följs upp och anpassas. Du arbetar även med riskhantering, säkerställer att arbetet genomförs enligt de lagar och bestämmelser som finns samt bistår projektledningen med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier. ERTMS är en renodlad projektorganisation, vilket ger utrymme att delvis anpassa rollen utifrån just din kompetens och erfarenhet.

Det finns många goda utvecklingsmöjligheter inom vår verksamhet och vårt mål är att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som projektingenjör har du ett tydligt ledarskap där du är självgående, tydlig i din kommunikation, tar gärna egna initiativ och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har därtill en mycket god analytisk förmåga.

Vi söker dig som
  • har en civil- eller högskoleingenjörsexamen eller annan utbildning inom teknik eller ekonomi som vi bedömer likvärdig. Bifoga examensbevis.
  • har minst 1 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektstyrning/projektadministration i ett industri- eller infrastrukturprojekt.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har B-körkort
Det är meriterande om du
  • har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Möjlig placeringsort är Malmö eller Solna.

Intervjuer är planerade att genomföras via Skype den 25-26/11

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-05

Upplysningar

Rekryterande chef Magnus Nordström
0101235481

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga