Trafikverket · Publicerad 21 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Arbetsuppgifter
Som projektledare leder du väg- och järnvägsprojekt genom hela investeringsprocessen, från planering till och med byggande. Du fattar beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar och du leder och fördelar arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa konsulter, leverantörer och entreprenörer. Du har som projektledare ansvar för tid, kostnad och innehåll för projektens genomförande och styr projektet kontinuerligt mot projektets och verksamhetens mål. Du hjälper även till med att driva på förändringsarbetet inom Trafikverket som exempelvis att utveckla Renodlad Beställare.

En viktig del i arbetet är kommunikation med såväl interna och externa intressenter såsom konsulter, entreprenörer, allmänhet samt andra myndigheter. I dina uppgifter ingår dessutom att, tillsammans med upphandlingsenheten, genomföra upphandling av konsulter och entreprenörer.

Vi söker en delprojektledare till projekt Lund-Arlöv. Projektet som är ett av södra Sveriges största infrastruktursatsning omfattar en utbyggnad av järnvägen från 2 till 4 spår om totalt 11 km. På sträckan finns 3 stationer som skall byggas om och det planeras för en ny station. Projektet är organiserat i tre tekniska delprojekt med ansvar för tid, kostnad och innehåll. Tjänsten gäller delprojekt konstbyggnad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har teknisk universitets- eller högskoleexamen, gärna med fortbildning i projektledning eller projektstyrning. Alternativt har du motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.

Du har minst 3 års erfarenhet av arbete som projektledare inom bygg- och anläggningsbranschen.

Du bör ha förhandlingsvana samt erfarenhet från att ha arbetat i beställarorganisationer, gärna inom statlig verksamhet.

Som person är du affärsmässig, drivande och analytisk. Då arbetet innebär mycket kontakter med interna och externa intressenter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vana att kommunicera med media är meriterande.

God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, likaså körkort för personbil.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-04

Upplysningar

Enhetschef Ingela Renström
010-123 7134

Saco Bengt Fridell
010-123 6815

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Dennis Ryd
010-123 8466
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga