Trafikverket · Publicerad 20 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla elsäkerhetsarbetet i ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem?

Enheten Elkraft är en nationell enhet med tre sektioner och består av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, komponenter, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning.

Vi står inför många spännande utmaningar med ett stort behov av förstärkning och förnyelse av Trafikverkets kraftförsörjningsanläggningar. Vi behöver även nya lösningar och system för framtidens infrastruktur, till exempel för höghastighetsjärnvägen och elvägar.

Enheten Elkraft ansvarar bland annat för att ge expertstöd till Trafikverket och att ta fram regelverk samt riktlinjer som styr byggande, drift och underhåll av våra vägar och järnvägar. Vi ansvarar även för att utveckla system och komponenter samt att representera Sverige i internationellt standardiserings- och forskningsarbete inom elkraftområdet. Vidare genomför enheten utredningar och analyser vid t ex driftstörningar.

Vi söker nu en specialist inom elsäkerhet till vår sektion System- och Driftstöd.

I arbetet som specialist inom elsäkerhet kommer du att tillsammans med dina kollegor arbeta inom ett antal olika områden, tex:
 • Förvaltning och utveckling av regelverk inom elsäkerhet.
 • Styra anläggningsutformning och arbetssätt för en elsäker arbetsmiljö.
 • Ge expertkunskap inom elsäkerhet inom verksamhetsområde Underhåll samt till övriga Trafikverket.
 • Ge stöd, uppföljning och analys av arbetsplatskontroller med bäring på elsäkerhet.
 • Följa upp elolycksfall och tillbud till elolycksfall på aggregerad nivå.
Arbetet utförs i ett nära och inspirerande samarbete med övriga elsäkerhetsspecialister inom enheten.

Placeringsort: Malmö, Solna, Göteborg, Gävle, Borlänge, Luleå eller Kristianstad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en högskoleexamen inom teknikområdet elkraft. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet från elkraftområdet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
 • har mångårig erfarenhet av elsäkerhetsarbete och därigenom goda kunskaper om lagar, regelverk och standarder inom elsäkerhetsområdet
 • har erfarenhet av att skriva och förvalta regelverk och/eller andra typer av styrande dokument
 • erfarenhet av järnvägsverksamhet
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
 • erfarenhet av praktiskt arbete i elkraftanläggningar
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska
Som person är du självgående och du tar ansvar för din uppgift. Då arbetet innebär mycket kontakter både internt inom enheten och mot andra delar av Trafikverket samt även mot externa leverantörer är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är bra på att kommunicera. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-04

Upplysningar

Rekryterande chef David Löfgren
0101236520

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Elkraft

Inga fler liknande jobb tillgängliga