Trafikverket · Publicerad 12 sept 2019

Arbetsuppgifter
Som teknisk specialist kommer du huvudsakligen att stödja projekt i investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som förväntas ställa kontraktskraven och följa upp dem inom ditt specialistområde. Du ska även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, spårutformning och spårteknik
  • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc
  • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet
  • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt
Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120 p), alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har några års erfarenhet av arbete inom det spårtekniska området för järnväg
  • har goda kunskaper i såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av spårteknik kopplat till planering, upphandling och byggande av infrastruktur
  • har kunskap inom spårutformning, spårkonstruktioner och spårkomponenter
För att lyckas i rollen som teknisk specialist spårteknik har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas den 1 oktober.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-25

Upplysningar

Rekryterande chef Erik Nordström
0101230518

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 sept 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga