Transdev · Publicerad 7 sept

Öresundståg är ett av Sveriges största kontrakt, med en omfattande komplexitet med bl.a. gränsöverskridande trafik. Årligen görs cirka 25 miljoner resor och Öresundståg har cirka 500 medarbetare på 6 olika orter. Tågtrafiken fungerar som pendeltåg, regionaltåg, långdistanståg samt som airport-shuttle till Kastrup och bidrar till att knyta ihop Öresundsregionen.

Rollen

Som enhetschef tåg har du personalansvar för tågvärdar och/eller lokförare. Rollen spänner över ett brett område och innebär ett operativt ansvar för personal, ekonomi, administration och rapportering. Arbetsmiljön präglas av säkerhet, starkt kundfokus, högt tempo och stort engagemang.

I ditt övergripande ansvarsområde ingår daglig produktion och arbetsledning inom din enhet. Implementeringoch uppföljning av verksamhetsprocesser, rutiner, policys och styrdokument samt att verka för att dessa följs både i det strategiska och operativa arbetet. Mer specifikt kommer dina ansvarsområden bestå utav:
  • Att ha ett aktivt och motiverande ledarskap
  • Att utveckla enheten ur ett produktions-, miljö- och personalperspektiv
  • Ha ett ekonomiskt ansvar enligt lagd budget
  • Genomföra uppföljning, analys och åtgärd på avvikelser samt att koordinera dessa
  • Genomföra uppföljning av produktionen, säkerställa rätt dokumentation och överlämning
  • Vara kontaktperson till externa partners, leverantörer och beställare
  • Ansvarig för enhetens arbetsmiljö samt rehabilitering
Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från ledande befattning med personalansvar, kunskaper i arbetsrätt och praktiskt arbetsmiljöarbete.

Som enhetschef vill vi att du är affärsorienterad och resultatdriven; att du har förmågan att samarbeta och skapa relationer i din omgivning, inspirera dina medarbetare och ständigt utveckla god service, vilket skall genomsyra verksamheten.

Kostnadsmedvetenhet, effektivitet och resultatfokus är viktigt.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och är van att använda datorn som arbetsredskap. Erfarenhet från andra transportslag eller övriga personalintensiva branscher samt erfarenhet av LEAN är meriterande.

För att lyckas i rollen som enhetschef trivs du i en miljö med högt tempo och är trygg i ditt beslutsfattande. Du är kommunikativ och närvarande i ditt ledarskap samt har förmåga att engagera och utveckla dina medarbetare.

Som person är du drivande, strukturerad och engagerad. Du är uthållig och effektiv även under press, är bra på att bygga relationer och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Flexibilitet i arbetstider är också ett krav då rollen innebär ett antal resdagar i veckan med övernattning. Tjänsten är placerad i Malmö.

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast den 30:e september . Du söker tjänsten genom att klicka på Sök tjänsten".

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik och busstrafik. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena, Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service - något som våra omkring 3.500 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. www.transdev.se -
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Transdev tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga