Välinge Innovation · Publicerad 21 sept

Är du en kemiingenjör eller utvecklingsingenjör som vill arbeta i ett innovativt företag med snabba utvecklingar och en flexibilitet att få utforska nya möjligheter. Hos oss får du möjligheten att både få grotta in dig i det du gillar mest och samtidigt få vara ute hos kunden och aktivt se vad som behövs. Känns detta rätt för dig hoppas vi få se din ansökan inom kort!

Om tjänsten

Som R&D ingenjör hos Välinge kommer du framför allt arbeta med att förstå utmaningarna med vad våra kunder behöver i våra produkter samt hitta den bästa lösningen.Ca hälften av ditt arbete att utveckla materialteknik och hälften till att koordinera, projektleda och tillsammans med ansvarig säljare följa med ut till kunder för att förstå deras behov och

Du kommer samarbeta när både våra laboratorium och produktionen, men även med interna kunder och råvaruleverantörer. Som agerande projektledare inom ditt område kommer du, efter en introduktionsperiod, ha ansvaret att driva dina projekt framåt och till stor del under egen regi.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer innefatta:
  • Delta som teknikpartner i införsäljningsarbetet för dagens produkter inom Surface Technology
  • Fungera som R&D support i implementeringsprojekt internt och externt
  • Kundanpassa befintlig teknik inom frågor som produktuppbyggnad, design och tekniska egenskaper
  • Planera, beställa och delvis utföra försök på uppdrag av affärsenheten Surface Technology
Delta i Välinges generella nyskapande R&D aktiviteter med att utreda och prova egna och andras idéer inom främst materialområdet

Tjänsten medför ett visst mått av resande i samband med införsäljning och implementering

På vår R&D avdelning är det viktigt att man gillar omväxling och att arbeta med de senaste teknikerna. Mycket kan hända på kort tid.

Vem söker vi?

För att trivas i denna tjänst tror vi att det är viktigt att du har en passion och nyfikenhet i det du gör. Kvalitet och en analytisk läggning är lika essentiellt för att vara framgångsrik som din sociala förmåga. Ditt driv kommer troligtvis från en vilja att hitta bästa möjliga lösning för kunden. Det är även viktigt i denna roll att du gillar att hjälpa till inom ditt kunskapsområde, även om det ligger utanför dina arbetsuppgifter.

Vi tror att du har en bakgrund som kemiingenjör, Utvecklingsingenjör eller liknande erfarenhet från tillverknings- eller livsmedelsindustrin. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om pulver.

Ansökan

Du ansöker via knappen ”Sök tjänst”. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 oktober 2016. För att alla involverade ska kunna ta del av din ansökan ber vi dig att inte skicka din ansökningar via e-post. Du är dock välkommen att kontakta oss om du har frågor!

Önskas ytterligare information om hur du ansöker eller nästa steg i processen vänligen kontakta Filippa Fridhagen på Roi Rekrytering filippa.fridhagen@roirekrytering.se

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta Göran Ziegler på goran.ziegler@valinge.se


Om Välinge Innovation


Välinge Innovation är ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golvbranschen. Bolaget utvecklade 1993 världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 180 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bl. a. möbelbranschen.

Verksamheten är baserad i Viken och antalet anställda uppgår till drygt 100 personer. Välinge har under flera år haft en stark tillväxt och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Välinge är ett ägarlett bolag som ägs av familjen Perván och det globala investmentbolaget KKR.

Läs gärna mer på www.valinge.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga