Välinge Innovation · Publicerad 21 sept

Är du en kemiingenjör eller utvecklingsingenjör som vill arbeta i ett innovativt företag med snabba utvecklingar och en flexibilitet att få utforska nya möjligheter. Vårt R&D team utforskar nu nya sätt att arbeta med pulver och söker därför dig som har ett intresse att utvecklas inom detta. Känns detta rätt för dig hoppas vi få se din ansökan inom kort.

Om tjänsten

Som R&D ingenjör hos Välinge arbetar du med utveckling av materialteknik; både med att förbättra våra nuvarande produkter och med nyutveckling. Du kommer samarbeta när både våra laboratorium och produktionen, men även med interna kunder och råvaruleverantörer. Som agerande projektledare inom ditt område kommer du, efter en introduktionsperiod, ha ansvaret att driva dina projekt framåt och till stor del under egen regi.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer innefatta:
  • Delta i kvalitetsarbetet med dagens produkter
  • Utreda och lösa kvalitetsproblem inom pulvertekniken
  • Planera, beställa och delvis utföra försök på uppdrag av affärsenheten Surface Technology
  • Delta i Välinges generella nyskapande R&D aktiviteter med att utreda och prova egna och andras idéer inom främst materialområdet
  • Etablera kontakt med råvaruleverantörer av nya materialtyper
På vår R&D avdelning är det viktigt att man gillar omväxling och att arbeta med de senaste teknikerna. Mycket kan hända på kort tid.

Vem söker vi?

För att trivas i denna tjänst tror vi att det är viktigt att du har en passion och nyfikenhet i det du gör. Kvalitet, noggrannhet och en analytisk läggning är essentiellt för att vara framgångsrik; en vilja att hitta bästa möjliga lösning.

Vi tror att du har en bakgrund som kemiingenjör, Utvecklingsingenjör eller liknande erfarenhet från tillverknings- eller livsmedelsindustrin. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om pulver.

Ansökan

Du ansöker via knappen ”Sök tjänst”. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 oktober 2016. För att alla involverade ska kunna ta del av din ansökan ber vi dig att inte skicka din ansökningar via e-post. Du är dock välkommen att kontakta oss om du har frågor!

Önskas ytterligare information om hur du ansöker eller nästa steg i processen vänligen kontakta Filippa Fridhagen på Roi Rekrytering filippa.fridhagen@roirekrytering.se

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta R&D Director, Göran Ziegler på goran.ziegler@valinge.se

Om Välinge Innovation

Välinge Innovation är ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golvbranschen. Bolaget utvecklade 1993 världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 180 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bl.a. möbelbranschen.

Verksamheten är baserad i Viken och antalet anställda uppgår till drygt 100 personer. Välinge har under flera år haft en stark tillväxt och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Välinge är ett ägarlett bolag som ägs av familjen Perván och det globala investmentbolaget KKR.

Läs gärna mer på www.valinge.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga