VA SYD · Publicerad 24 feb 2021

"Vill du bli vardagshjälte"? Du som brinner för utveckling av nya digitala lösningar i samklang med samhällsutveckling - sök!

Din kommande roll
Vi söker just nu en Data Engineer som ska förstärka vår IT-enhet. Du kommer ha en nyckelroll i arbetet med att driva den digitala transformationen inom ett område som bara kommer att växa framöver. Det finns stort behov av att skapa bra underlag för att fatta rätt beslut i takt med ökade utmaningar i form av bland annat urbanisering, skyfall, torka och stigande havsnivåer. Vår verksamhet är samhällskritisk och ställer därmed höga krav på professionalism och tillgänglighet.

Vi har egna högklassiga serverhallar som bygger på VMware med containers. Du kommer att ha ett nära samarbete med tekniker och ingenjörer inom IT, automation, IoT och digital transformaton. Med över 400 anläggningar ser vi till att kunna leverera våra tjänster 365 dagar om året. Alla dessa anläggningar mäter idag, i nära realtid, en stor mängd olika parametrar och på våra 500 mil ledningsnät har det påbörjats utrullning av ett stort antal IoT-sensorer. Vi vill utveckla vår verksamhet genom att utveckla AI-system och detta arbete är vi redan igång med att testa. Vi ser ett stort behov av att samköra många datakällor från både interna och externa system och behöver se över hur en databasstruktur byggs upp där data normaliseras, kvalitetssäkras och långtidslagras för att möjliggöra smarta dataanalyser i framtiden.

I rollen som Data Engineer ansvarar du primärt för att arbeta med databaser och informationshantering/integrationer, vilket innebär bland annat att:
 • vara med och driva implementering och utveckling av VA SYDs datalake
 • arbeta som stöd och integratör av VA SYDs övriga olika system
 • agera systemförvaltare för VA SYDs informationsplattform, dess data och integrationer med andra system
 • underhålla och vidareutveckla tjänster som baseras på data ur informationsplattformen såsom olika AI/ML applikationer
 • migrera data från befintliga databaser
 • underhålla och vidareutveckla VA SYDs olika systemintegrationer
 • medverka i IT-aktiviteter och förändringsprojekt relaterat till IT-enhetens ansvarsområde
Vi erbjuder
IT-enheten är en del av avdelningen HR, IT och Juridik. Vi är idag tretton IT-tekniker/IT-ingenjörer som ansvarar för drift och underhåll av våra bakomliggande system och kommunikationsplattform.

VA SYD bygger för framtidens miljö- och samhällsutveckling och vi behöver duktiga kollegor till vårt digitaliseringsarbete. Här erbjuder vi dig ett roligt och utmanande jobb med mycket samarbete med kollegor i en tekniskt avancerad IT-miljö. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Tjänsten är placerad på huvudkontoret nära centralen i Malmö där vi är ett gäng målinriktade medarbetare som är måna om att ha roligt tillsammans. Vi arbetar ofta i team men har även samarbete och utbyte med kollegor i verksamheten.

Med vår gedigna erfarenhet inom IT och med en progressiv IT-miljö kan vi erbjuda intressanta arbetsuppgifter i en spännande expansiv bransch där digitalisering står i fokus. Du kommer erbjudas mycket eget ansvar där du har möjlighet att påverka både arbete och värdefull kompetensutveckling för framtiden. Vår arbetstid är mellan klockan 8.00 till 16.30. Vi tillämpar flextid vilket innebär möjlighet till justerade arbetstider.

Hälsa och trivsel är högt värderat. Bland annat erbjuder vi en friskvårdstimme i veckan under arbetstid.

Vem är du?
Som person är du nyfiken och lösningsorienterad med en visionär blick för framtidens digitala lösningar där IoT, AI och robotisering leder utvecklingen. Du är strukturerad, initiativrik, kommunikativ, målinriktad och självgående. Vi ser också att du har vilja att arbeta med kollegor och partners i små och stora utvecklingsprojekt. Det är även värdefullt om du har ett brinnande IT intresse samt en mycket god omvärldskännedom inom integrationslösningar (t.ex. AI, ML, Data lake). Har du dessutom intresse för samhällsförbättring och kan stå bakom våra miljöidentitet och kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet är du rätt person för VA SYD.

Dina erfarenheter
VA SYD söker dig som har;
 • svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
 • eftergymnasial eller motsvarande kurserfarenhet inom IT (alternativt gedigen arbetslivserfarenhet inom IT-branschen)
 • erfarenheter inom relationsdatabaser, influxDB eller liknande tidsseriedatabaser
 • goda kunskaper och erfarenhet av att utveckla i Python i en kombinerad linux och windowsmiljö
 • grundläggande IT-kunskaper och förståelse av hur professionell IT-infrastruktur och IT-system samverkar i en medelstor organisation
 • erfarenhet av utveckling och förvaltning av integrationsplattformar
 • erfarenhet av integrationsmotorer och/eller SSIS lösningar eller motsvarande
 • förmågan att hantera svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort
Utöver detta är det meriterande om du har arbetat med data lake-lösningar. Vi ser gärna att du har som vana att arbeta med dokumentation och processer för att säkerställa en hög kvalitet på IT-leveransen. Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom ITIL

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?
VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:
 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025
Övrig information
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
2 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler jobb från VA SYD tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga