Wienerberger · Publicerad 5 sept 2019

Poolia söker för rekrytering till Wienerberger i Malmö (Arlöv) en erfaren och ansvarstagande Ekonomi-/Redovisningsassistent. Tjänsten är heltid och startdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Vill du arbeta brett inom redovisningsområdet? Trivs du i en självständig roll i en professionell miljö? Då kan detta vara jobbet som du söker.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du erbjuds en varierande och självständig roll. Tjänsten är inriktad mot det norska dotterbolaget inom Wienerbergerkoncernen.

I dina arbetsuppgifter ingår främst:
  • Löpande bokföring
  • Kundreskontra
  • Leverantörsreskontra
  • Momsredovisning
  • Avstämning av reskontror och konton
  • Enklare koncernavstämningar och koncernbetalningar
  • Bistå vid månads- och årsbokslut
  • Assistera Redovisningschefen
Du ingår i redovisningsavdelningen som består av tre medarbetare. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen för Sverige och Norge.

Vem är du?

Vi söker dig som är gymnasieekonom eller har gått en YH-/KY-utbildning alternativt att du har en kandidatexamen inriktad mot redovisning.

Vi tror att du har minst 3-5 års relevant erfarenhet från redovisning. Du kan också ha fått din erfarenhet som revisor eller redovisningskonsult.

Vi ser det som en fördel om du tidigare har arbetat med SAP som affärssystem. Du har minst normalgoda kunskaper i Excel och Word.

Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Har du kunskaper i norska är det en fördel men inget krav. Du har också minst normalgoda kunskaper i engelska i tal och skrift. Vi använder engelska som koncernspråk.

Som person är du strukturerad, självgående, noggrann och ansvarstagande. Du tycker om att vara flexibel och kan prioritera samt planera ditt eget arbete och hålla deadlines.

Wienerberger tillämpar 6 månaders provanställning.

Om verksamheten

Wienerberger AB, Sverige omsätter ca 100 miljoner kr och har 40 anställda. Wienerberger AS, Norge omsätter ca 110 miljoner NOK och har 11 anställda.

Wienerberger AB och Wienerberger AS är dotterbolag till det österrikiska bolaget Wienerberger AG i Wien som är börsnoterat. Tegeldivisionen har ca 12.000 anställda och mer än 140 tegelbruk runt om i Europa.

Läs mer på Wienerberger.se, Wienerberger.no och Wienerberger.com
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga