DS Smith · Publicerad 17 juni 2021

ValueOne rekryterar en Master Planner till vår kund DS Smith. Har du en akademisk utbildning inom supply chain eller logistik med minst ett par års erfarenhet från en liknande position kan detta vara en tjänst som får din karriär att lyfta.

DS Smith är en ledande förpackningsleverantör där cirkulär ekonomi och hållbarhet står i fokus och utgör kärnan i vår devis Redefining Packaging for a Changing World. Vi utvecklar, marknadsför och tillverkar hållbara förpackningar, företrädesvis i wellpapp, i syfte att förbättra inpackning, transport, hantering, exponering och försäljning av produkter, främst för svenskt näringsliv. DS Smith är en multinationell koncern som startade sin verksamhet i London på 1940-talet. Sedan dess har vi vuxit och opererar idag i 37 länder och har ca 32,000 medarbetare.

DS Smith Sverige har ca 640 anställda och omsätter ca 2 miljarder SEK. Det svenska huvudkontoret ligger i Värnamo. Företaget har även verksamhet i Mariestad, Stockholm, Norrköping, Göteborg och Malmö. Läs mer på https://
http://www.dssmith.com/sv/packaging.

Om rollen
Förpackningsindustrin gör för högtryck idag och DS Smith står inför stora utmaningar med en markant ökning av sina volymer där allt pekar på att utvecklingen kommer att fortsätta. Den ökade produktionen ställer krav på leveransorganisationen och man ser nu ett behov av att ställa om till ett mer agilt arbetssätt med smartare och mer effektiva supply chain-processer och en optimal balansering mellan demand och supply.

Som Master Planner blir du en del i detta arbete och kommer att ha en viktig roll med ansvar för master och supply planning för verksamheten i Sverige. Du förväntas också ta fram analyser och rapporter för både den svenska och norska delen av verksamheten samt agera projektledare i förbättringsaktiviteter kopplade till Sales & Operations (S&OP), planering och order management.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Säkerställ utjämnade och balanserade produktionsplaner 1-4 veckor fram
  • Initiera och håll ihop volymflytt mellan fabriker och maskiner
  • Förbereda underlag och förslag till S&OP (fokus på Supply planning)
  • Hålla ihop och genomföra beslutade aktiviteter från S&OP.
  • Utföra Supply Chain analyser och rapporter.
  • Uppdatera planeringsregler efter behov.
  • Standardisera och förbättra processer inom Supply Chain (fokus på order management, produktionsplanering och flöden).
  • Agera problemlösare och släcka bränder vid behov.
Erfarenhet och kompetens
Till tjänsten söker vi dig som har en högskoleutbildning inom logistik eller supply chain. Du bör ha jobbat ett par år i en liknande tjänst, gärna i tillverkande industri, där produktionsplanering, S&OP och projektledning har ingått i rollen, och känner dig nu mogen att ta nästa steg i din karriär. Har du även erfarenhet av LEAN och förbättringsarbete ser vi det som mycket meriterande. Rollen kräver mycket goda kunskaper i Excel. Ytterligare kunskaper i MS Office och ERP-system är önskvärt. Du måste kunna tala och skriva svenska och engelska flytande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person bör du vara självgående och driven med förmåga att utmana åsikter med fakta och teori. Du är prestigelös och strukturerad och har lätt för att få kontakt och samarbeta med andra. Tjänsten kräver vidare att du har goda analytiska förmågor.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Marcus Ljung tel. 070 518 74 41.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 juli 2021
Ort
Mariestad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp , Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga