Konecranes Lift trucks AB · Publicerad Idag 00:00

Konecranes Lift Trucks levererade sin första truck 1959 och är idag en världsledande tillverkare av tunga truckar för industri, hamnar och terminaler. Nu söker vi en IT-specialist/Projektledare till den globala teknikorganisationen Lift Trucks. Detta är en nyinrättad funktion och du kommer få stor möjlighet att påverka din roll. Idag arbetar vi med IT-lösningar som till stor del harmoniseras inom hela Konecranes-koncernen men ändå måste optimeras för de specifika kraven inom vår affärsenhet. Gillar du teknik och att arbeta i en dynamisk organisation är vi rätt företag för dig! Denna tjänst rapporterar till Tekniska direktören och är placerad i Markaryd.

Huvuduppgifterna i denna roll blir att utveckla och implementera IT-verktyg som används i vår teknikorganisation, driva dessa i projektform och ansvara för löpande underhåll och utbildning av användare. Vi arbetar mycket med Solid Works 3D CAD, NK och Inventor, Teamcenter PLM samt diverse beräknings och simuleringsverktyg. Inom kort kommer vi även att implementera SAP och du kommer att bli involverad i det. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor världen över och medverka i att utveckla och effektivisera våra engineering-processer.

Din profil:

Vi söker dig som har ett bred tekniskt förståelse och har en förmåga att förstå de krav som ställs på IT-systemen från organisationen. Du är strukturerad och har en god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifterna samt kommunicerar med lätthet med olika människor. Du har en relevant eftergymnasial IT-utbildning och vi tror att du har haft en liknande tjänst under några år, med projekt- eller budgetansvar. Om du har konstruktörsbakgrund själv är det ett mycket stort plus. Du måste behärska såväl svenska som engelska obehindrat.

Kontaktperson:

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med rekryteringskonsult Jenny Kullberg på Kullberg Headhunting AB. Har du frågor om tjänsten ringer du 0734-15 98 60. Är du intresserad av tjänsten skickar du din ansökan till jenny@kullbergheadhunting.se senast den 12 december 2017 - vi arbetar dock alltid med löpande urval. Är det inte dig vi söker men du vet vem vi söker? Tipsa då om din kandidat med namn, telefonnummer och motivering på ovan mailadress. Rätt tips som leder till anställning belönas med en hittelön på 9000 kr.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Om Konecranes:

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner. År 2016 omsatte koncernen 3 400 miljoner euro. Koncernen har cirka 18 000 anställda på 600 orter i omkring 50 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki.

Om Konecranes Lift Trucks:

Konecranes affärsenhet Lift Trucks specialiserar sig på tunga truckar för materialhantering inom industri och logistik. Vi tillverkar gaffeltruckar och reachstackers med kapacitet upp till 80ton. Moderna produktionsanläggningar finns i Sverige, Frankrike och Kina. Vi finns representerade i mer än 110 länder och vår export överskrider 90 procent av det vi producerar.
+ Läs mer om företaget