Skill · Publicerad 12 juni

Toyota Material Handlings framgång fortsätter. De söker nu en ingenjör som vill utveckla drivlinan i deras produkter.

OM FÖRETAGET

Ta chansen att bli en del i ett framgångsrikt företag som arbetar i en snabbt avancerande bransch. Toyota Material Handling utvecklar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass och är i dagsläget världsledande inom området. Det händer mycket hos dem - automatiserade lösningar, uppkopplade truckar och nya produktmarknader. Företagets produktion ökar för varje år och deras produktutvecklingsavdelning söker nu en medarbetare till teamet för utveckling av drivsystem. Toyota Material Handling har sin produktutveckling och produktion i Mjölby, 25 minuter utanför Linköping. På företaget arbetar närmare 2300 personer, varav 220 arbetar inom produktutveckling. Toyota Material Handlings framtidsvision och projekt de arbetar med kan du se i videon till höger.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Gruppen för drivlina, hydraulik och simulering består idag av 15 medarbetare. På Toyotas utvecklingsavdelning arbetar de med moderna arbetsmetoder och tvärfunktionella team. Du kommer ingå i ett av dessa team där du kommer ha ansvar för drivlinan (elmotorer, motorstyrningar, bromsar mm) i den produkt ert team ska utveckla. Tillsammans med teamet arbetar ni med att driva utvecklingsprojektet från ax till limpa, du kommer ha möjlighet att följa hela utvecklingskedjan.

Exempel på arbetsuppgifter som du kommer stöta på i din vardag:
 • Framtagning av kravspecifikation på komponenter och system
 • Kontakt med underleverantörer
 • Utvärdering och jämförande provning av komponenter
 • Modellering och dimensionering av elmotorer och andra komponenter i drivsystemet
 • Provmontering, testning och verifiering av prototyper i labb
 • Felsökning och grundorsaksanalyser
 • Intern kontakt inom företaget med kvalité, inköp samt produktion
På Toyotas utvecklingsavdelning råder det ett öppet och trevligt klimat. På fikarasterna märks det tydliga teknikintresse som många i arbetsgruppen har och teknik är något som ofta diskuteras under fikarasterna. På avdelningen är stämningen är hög med många skratt och skämt. Det finns en god sammanhållning i gruppen och aktiviteter planeras även utanför arbetet.

Toyota Material Handling är övertygade om arbete och fritid går att kombinera på ett hållbart sätt. Företaget erbjuder exempelvis möjlighet till träningspass på lunchen (Tabata, Box, Core, Yoga, Löpteknik m.m), extra förmåner vid föräldraledighet enligt kollektivavtal samt stor möjlighet att planera sina dagar. De tycker också det är viktigt med fortsatt utveckling och ger därför möjlighet till flertalet utbildningar samt öppningar för att på sikt ta sig vidare inom företaget. Som ny på avdelningen kommer du gå utvecklingsavdelningens introduktionsprogram för att ge dig så bra förutsättningar som möjligt att komma in i arbetet och företaget.

DIN PROFIL

Som person har du lätt att samarbeta och du bidrar med energi och driv till arbetsplatsen. Du har en vilja att lära dig nytt och komma framåt i ditt arbete. Du har ett genuint teknikintresse och lockas av att arbeta för ett teknikintensivt bolag som hela tiden utvecklas.

Vidare ser vi att du har:
 • En examen som högskole- eller civilingenjör
 • Minst 3 års erfarenhet inom produktutveckling, gärna med fokus mot elmotorer, elektriska ställdon eller liknande komponenter
 • Vana av arbete i MATLAB/Simulink och andra liknande program
 • Förmåga att på ett enkelt sätt kommunicera tekniska lösningar och resonemang
 • Kunskaper inom CAD
 • God engelska i tal och skrift
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
I denna rekrytering samarbetar Toyota Material Handling med Skill. Skill ansvarar för rekryteringsprocessen men anställningen kommer bli hos Toyota Material Handling. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare på Skill, Katrin Wallin 013-473 20 62

Vi rekryterar löpande och tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Sista ansökningsdag för tjänsten är 12 augusti. Välkommen med din ansökan
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
11 aug
Ort
Mjölby
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga