Toyota Material Handling · Publicerad 27 sept 2021

Har du ett skarpt affärssinne, gillar att förhandla och brinner för strategiskt inköp? Vill du arbeta i en utvecklande miljö med stort personligt ansvar och med produkter på hög teknisk nivå? Till vår inköpsfunktion på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB, med drygt 50 medarbetare och ett samlat inköpsvärde på 4 500 MSEK söker vi nu en Category Manager med ansvar för kategorier inom direkt material.

Som Category Manager på Toyota kommer du att arbeta med:
 • Utveckla och implementera inköpsstrategier för tilldelade kategorier
 • Genomföra marknadsanalyser, leverantörsanalyser och riskanalyser
 • Driva arbetet med utveckling av leverantörsbasen och kontinuerligt utvärdera nya potentiella leverantörer
 • Aktivt söka nya möjliga vägar för kostnadsbesparingar för att uppnå en lägre totalkostnad
 • Förhandla avtal och priser med leverantörer
Som Category Manager på vår strategiska inköpsavdelning kommer du leda ett tvärfunktionellt kategoriteam i syfte att utveckla och implementera strategier för dina tilldelade inköpskategorier. Du är ansvarig för att strategierna följer våra riktlinjer samt bidrar till våra mål inom bland annat Sustainable Procurement, Supply Assurance samt Competitive Cost. Du koordinerar och samarbetar med andra inköpare inom koncernen för att uppnå synergieffekter.

Som ansvarig för leverantörsbasen inom dina kategorier så arbetar du med att utveckla relationen med såväl nya som befintliga leverantörer. Du genomför leverantörsbedömningar för att utvärdera nya potentiella leverantörer samt följer upp befintliga leverantörers prestation. Du leder pris- och avtalsförhandlingar med syfte att uppnå bästa kommersiella villkor.

Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa.

Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.

Hållbar arbetsgivare

På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete

Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5 minuters promenadavstånd från din arbetsplats. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall senast 24 oktober 2021. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information:
 • Josefine Lindström, Manager Category Managment, 0142-863 37
 • Maja Fundberg, HR Business Partner, 0142-866 87
Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling

Till tjänsten som Category Manager söker vi dig som har/är:
 • Civilingenjör i Industriell ekonomi eller motsvarande
 • Minst 3-5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete i internationell miljö
 • Affärsjuridiska kunskaper och erfarenhet av avtalsförhandling.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Stort intresse för teknik och produktion
 • Drivande, självgående, analytisk, kommunikativ och har goda ledaregenskaper.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Mjölby
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Inköpare

Inga fler liknande jobb tillgängliga