Universal Power Nordic AB · Publicerad 23 dec 2020

Universal Power rekryterar nu en ekonomichef som med sin erfarenhet och entusiasm vill vara en del i deras spännande resa framöver. Rekryteringsprocessen hanteras av oss på Meritmind, och vi önskar komma i kontakt med dig som vill vara verksam i en nyckelposition inom en internationell börsnoterad koncern.

Som ekonomichef på Universal Power trivs du i en miljö med korta beslutsvägar, tight rapportering och motiveras av att få agera som bollplank till bolagets VD. Du strävar efter att leverera ekonomiska rapporter internt och externt enligt upprättade tidplaner och såklart enligt god redovisningssed.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som ekonomichef är bred och du kommer arbeta både med operativa och strategiska frågeställningar med ett helhetsansvar för bolagets ekonomifunktion. Som ekonomichef för Universal Power och det norska dotterbolaget erbjuds du en variation av arbetsuppgifter där en dag oftast inte är den andra lik.

Genom att ha kontakt med alla delar av de båda bolagen (inklusive servicebyråer för lönehantering) samt inom Duroc, får du ett stort nätverk av personer att samverka med. Du blir direkt en kugge i bolagets ledning och samverkar med bolagens styrelser.
 • Leda, fördela och utveckla bolagets ekonomifunktion
 • Budget och prognos
 • Ansvar för den löpande redovisning och dess kvalité
 • Månads-, kvartals- samt årsbokslut
 • Framtagande av rapporter
 • Rapportering i konsolideringssystem
 • Likviditetsplanering och uppföljning
 • Ledningsgrupp
 • Föredragande i styrelserna
I rollen ingår personalansvar för två personer och du rapporterar till VD. Du följer moderbolaget Durocs årsplan över händelser under året som innefattar leveranser såsom månadsbokslut, budgetarbete och forecast.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomiområdet. Du har tidigare arbetat i en ledande ekonombefattning med personalansvar och känner dig trygg inom redovisning. Vidare ser vi även gärna att du har arbetat i en utländsk koncernstruktur med rapportering till moderbolag.

Du är van att förse ledning med analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar där din goda kommunikativa förmåga har fått komma till användning. För rollen krävs att du hanterar både svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som ekonomichef på Universal Power är du en driven och lösningsorienterad person som tar ägarskap över ekonomin och dess rapporter. Du trivs i en miljö där dina analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar uppskattas, och din kommunikativa förmåga får komma till användning. Ditt arbetssätt är strukturerat och du är mån om att alltid leverera med kvalité. Du är trygg i en roll som ledare och intresserad av att utveckla både människor och processer.

Om Universal Power Nordic AB

Universal Power Nordic AB är generalagent för världsledande motormärken inom industri- och marinmotorer och strömaggregat på den globala marknaden. Med verksamhet i både Skänninge och Oslo kan de leverera marknadens bästa lösningar på sina kunders problem.

Placeringsort: Skänninge

I denna rekryteringsprocess samarbetar Universal Power med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24 januari 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Mjölby
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga