Väderstad AB · Publicerad 19 jan

Har du ett brett tekniskt intresse och gillar att utveckla människor?

Väderstad fortsätter sin satsning på provning och söker därför en Gruppchef med inriktning mot system och komponenttest.

I rollen kommer du att leda gruppen som idag består av 10 personer vilka arbetar med test av de system som finns på Väderstads produkter. Testerna utförs i våra välutrustade labb där det finns möjlighet att testa mekaniska komponenter, hydraulkomponenter, elkomponenter, styrsystem och såsystem.

I rollen som Gruppchef inom System och Komponentprovning har du en viktig uppgift i att utveckla verksamheten både i form av metoder, arbetssätt, utrustning, lokaler och kompetenser. Du kommer arbeta tätt tillsammans med vår produktutveckling och ingå i ledningsgruppen för Provning.

Rollen innebär i korthet att

Utveckla gruppens kompetenser inom respektive systemområde

Att ansvara för processer och rutiner kring Väderstad Test Program

Eftersträva ständiga förbättringar och vidareutveckling av arbetssätt och metoder samt tillse nödvändig riggutveckling

Säkerställa resurs, kompetens och utrustning/lokaler

Leda och fördela gruppens uppgifter utifrån givna mål och ramar

Driva verksamhetsutveckling för gruppen i samarbete med hela provningsavdelningen

Du som söker är utbildad högskole-/civilingenjör eller har några års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser positivt på en bakgrund inom tung industri exempelvis fordonsindustri, arbete med entreprenad- eller lantbruksmaskiner såväl som inom området mätteknik och mekanisk provningsteknik. Erfarenhet av lantbruk samt god kännedom om konstruktionsmaterial, hydraulik, elektronik/mjukvara är meriterande. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i tal och skrift.

Som person är du handlingskraftig, ansvarstagande samt har en god samarbetsförmåga. Du är praktiskt såväl som analytiskt lagd och trivs med varierade arbetsuppgifter. Vi ser att du är en god ledare med dokumenterad erfarenhet som gillar att vidareutveckla specialister. Du gillar utmaningar samt tar gärna egna initiativ för att utveckla vår verksamhet i samråd med dina kollegor.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Mikael Albrecht, Chef Provning & Beräkning, tfn 0142-818 58 eller Joanna Engström, HR Business Partner tfn 0142-817 89.

Ansök senast 2018-02-04.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Att ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste tradition som familjen Stark fört vidare genom generationer i företaget. Det märks i Väderstads eget växthus - den high-tech-präglade utvecklingsavdelningen. Här får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept. Här kan minsta lilla skiss på en papperslapp ta konkret form i CAD-system och prövas i simuleringsprogram för att kanske bli en ny Väderstad-succé. Avdelningen för provning- och hållfasthetsberäkning består av ca 30 medarbetare där samtliga har en stark och positiv framåtanda.
+ Läs mer om företaget