Väderstad AB · Publicerad 6 mars

Vill du bli Väderstads Trainee med inriktning IT?

Vill du vara en del av ett innovativt företag som alltid har en högre växel? Ett företag med de senaste tekniska innovationerna och som är beredda att satsa på dig? Kanske är det just din briljanta idé och din yrkesskicklighet som i framtiden kommer att bidra till ett effektivare lantbruk.

På Väderstad är yrkesrollerna många och olika. Men en sak är gemensam – vi ska förse det moderna jordbruket med högeffektiva maskiner och metoder. Ständigt tänka nytt och göra verklighet av sina idéer är den viktigaste traditionen som familjen Stark fört vidare genom generationer i företaget. Hos oss får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektiva odlingsmetoder och nya innovativa koncept.

TRAINEEPROGRAMMET

Traineeprogrammet kommer att starta i augusti 2018 och avslutas i juni 2019. Möjligheten finns även att börja traineeperioden med ett sommarjobb hos oss med start under juni.

Vi kommer att ta emot 3 traineer med följande inriktningar:
  • Hydraulik (Product & Development)
  • Systemutvecklare/förvaltare (IT)
  • Mjukvaruutvecklare (Product & Development)
Programmet kommer att innehålla både gemensamma och individuella utvecklingsinsatser, besök hos några av våra syster- och dotterbolag samt praktik inom olika delar av vår verksamhet. Detta för att få ökad kunskap och förståelse för våra kunder och produkter.

Traineeprogrammet vänder sig till dig som är nyexaminerad eller som har några års arbetslivserfarenhet inom relevant område för tjänsten. Under traineeperioden blir du anställd av Väderstad med rekommenderad ingångslön inom respektive yrkesområde. Avsikten med traineeprogrammet är att du efter avslutat program blir anställd i en tjänst inom den avdelning som du tillhör som trainee. Vidare kommer du under traineeperioden att ha stöd av en handledare på den avdelningen du tillhör.

Tillsammans med din chef tas en anpassad utvecklingsplan fram för både din traineetid och din tänkta framtid på företaget.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en visionsbärare av våra kärnvärden – Pålitlig, Tillgänglig, Nyskapande, Tydlig och Enkelhet. Har du någon erfarenhet av lantbruk och har ett tekniskt intresse ser vi det som ett plus. Vidare behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift och kan du även andra språk är det meriterande.

DINA ARBETSUPPGIFTER som Trainee med inriktning IT

Som trainee på IT-avdelningen erbjuder Väderstad dig ett omväxlande jobb med spännande arbetsuppgifter. Vi kommer att anpassa rollen efter dina intressen och kompetens. Du får vara med i projekt och förvaltningsuppdrag samt prova på andra arbetsuppgifter inom IT-avdelningen.

I våra projekt deltar du i hela utvecklingskedjan från systemdesign till implementation, testning och driftsättning. Du får även medverka i arbetet att ta fram beslutsunderlag och konsekvensanalyser samt utveckla och förvalta företagets system.

Vår strävan är att du kommer att utvecklas till en duktig systemutvecklare. För dig som även lockas av andra arbetsområden kan det finnas möjlighet att på sikt vidareutvecklas till t ex teknisk projektledare, systemförvaltare eller mjukvaruarkitekt.

I din roll som systemutvecklare kommer du att arbeta med utveckling, anpassning, förvaltning och support av våra affärskritiska system. Du kommer att ingå i applikationsgruppen inom IT som har ca 15 medarbetare, övriga grupper inom IT är drift, support samt lösningsarkitekter.

Hos oss på Väderstad arbetar du nära alla de funktioner inom företaget som använder systemen som du är med och utvecklar. Du samarbetar med övriga delar av företaget och ser verkligen effekterna ute i verksamheten av det arbete som du gör.

Befattningen ställer höga krav på förmågan till samarbete både inom den egna avdelningen men även med andra funktioner inom företaget samt externa leverantörer.

DIN PROFIL
  • Du är högskoleutbildad eller har erhållit motsvarande kunskaper genom arbete med systemutveckling
  • Vi ser att du helst har erfarenhet av .Net, C#, WPF, XML och SQL
  • Du är tekniskt intresserad och trivs med att samarbeta med andra
  • Du har ett problemlösande arbetssätt, jobbar strukturerat och kan hantera flera uppgifter parallellt
  • Du är kreativ och kommer med nya idéer, gillar när vägen till målet inte är satt och att du får vara med och skapa nytt
  • Du har en stark drivkraft och vill nå uppsatta mål
VILL DU VETA MER?

Välkommen att kontakta rekryterande chef eller HR Business Partner.

ANSÖKNINGSFÖRFARANDE

Du ansöker till traineeprogrammet genom att skicka in din ansökan till oss senast den 1 april.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Väderstad är ledande inom jordbearbetning och sådd

Väderstads lantbruksmaskiner och metoder har en lång tradition av att vara i framkant vad gäller kvalitet, design och effektivitet. Företaget har ofta varit epokgörande när det gäller innovation och nya koncept. Väderstad finns representerat i 40 länder och är en leverantör till nytta för bönder, medarbetare, samhälle och ägare. Väderstad AB ingår i Väderstad Holding AB som ägs av familjen Stark. Huvudkontoret med R&D och produktion ligger i Väderstad, Sverige. Företaget är expansivt, Väderstad-Gruppen har cirka 1200 medarbetare och omsatte 2,4 miljarder kronor år 2017. Väderstad AB är kvalitetscertifierat enligt den internationella kvalitetsstandarden ISO 9001:2008.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 apr
Ort
Mjölby
Anställning
Trainee
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare