Dentsply IH AB · Publicerad 12 okt 2021

Som Kundreskontra-Ekonom hos oss på Dentsply Sirona kommer du att arbeta i en grupp med duktiga Controllers och Redovisningsekonomer som stöttar, peppar och utvecklar varandra. Tillsammans har ni ansvar för flera legala enheter inom Norden och ni rapporterar till Transaction Manager. Ni är placerade i Mölndal och i teamet arbetar ett tjugotal personer.

Vem är du?
Vi tror att du är en strukturerad lagspelare som har en hög grad av noggrannhet och ett öga för detaljer. Du är en god kommunikatör som värdesätter teamet, dina kollegor samt de relationer du har i jobbet, samtidigt som du har ett driv och kan arbeta självständigt. Du trivs i en händelserik miljö och har stark känsla för service. Du arbetar metodiskt och hanterar utmaningar och förändringar längs vägen. Vi tror att du har erfarenhet eller intresseras av att arbeta i en internationell miljö med god struktur samt att du gärna är med och driver utvecklingen på avdelningen framåt genom att bidra med olika förbättringsförslag.

Dina främsta arbetsuppgifter:
  • Hantering av kundreskontra
  • Påminnelsehantering
  • Kontaktperson vid inkassoärenden
  • Släppa spärrade kundordrar
  • Kontoavstämningar
  • Koncerninterna betalningar
  • Koncerninterna avstämningar för kundreskontra/levreskontra
  • Manuella betalningar
  • Ekonomirelaterade projekt
Din Bakgrund
Inför den här rollen ser vi att du har några års erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom ekonomi, med fördel i större bolag med stora flöden. Du har även en kandidatexamen eller motsvarande akademisk bakgrund inom ekonomi. Då du kommer att arbeta i en internationell miljö med säte i Mölndal förutsätter det att du obehindrat kan tala och skriva på både svenska och engelska. Du har tidigare arbetat i ett eller flera av de större ekonomisystemen och har lätt för att navigera i dem, likaså har du goda kunskaper inom Microsoft Office, inklusive Excel. Har du arbetat i Movex samt/eller AX Dynamics är detta meriterande. Har du erfarenhet av att ha arbetat i projekt är detta också något som du kommer ha nytta av, dock inget krav.

Om oss
Dentsply Sirona är världens största tillverkare av tandvårdsprodukter och -lösningar, och har under 130 år erbjudit innovationer och service till tandvårdssektorn och patienter över hela världen. Dentsply Sirona utvecklar, tillverkar och marknadsför ett heltäckande utbud av produkter och lösningar för dental hälsa, liksom andra medicintekniska förbrukningsartiklar och har en stark varumärkesportfölj i världsklass. Dentsply Sirona marknadsför innovativa, högkvalitativa och effektiva lösningar för avancerad patientvård som ger bättre och säkrare tandvård. Dentsply Sironas globala huvudkontor ligger i Charlotte, North Carolina, USA. Företagets aktier är listade på amerikanska NASDAQ under symbolen XRAY.

Vårt erbjudande
Som anställd på Dentsply Sirona får du inte bara ett tätt sammansvetsat team med högt i tak utan du får även förmåner i form av extra pensionsavsättning till din tjänstepension, anställningsbonus, extra semester samt ett generöst friskvårdsbidrag. Dessutom kan du ta del av företagets egna gym. Som anställd i Dentsply Sirona arbetar du i en organisation i framkant där vi gärna ser att du vill växa med oss internt och spetsa dina färdigheter i nya spännande roller på sikt.

Om processen
Jag som är ansvarig för denna rekrytering tillsammans med Dentsply heter Lisa Kayser. Kontakta mig gärna om du har frågor kring rollen: lisa.kayser@wise.se, 076-000 18 12. Inför denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att processen kan gå fort om rätt kandidat dyker upp. Av den anledningen rekommenderar vi att du inte väntar med din ansökan utan ta chansen att bli en del av oss redan idag!

Välkomna med Er ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Ort
Mölndal
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga