KappAhl · Publicerad 14 juni

Till vår Redovisningsavdelning
Shared Service Center
söker vi en erfaren och driven redovisningsansvarig för landet Norge. Vi erbjuder god stämning och stora möjligheter att bidra och att utvecklas på en kreativ arbetsplats på ett modeföretag i tiden.

KappAhls redovisningsavdelning är ett s.k. Shared Service
Center, där vi förutom den svenska verksamheten och koncernen totalt även hanterar våra utländska dotterbolags redovisning och bokslut.

Ditt ansvar

Ditt huvudsakliga ansvarsområde omfattar redovisningen av vår norska verksamhet vilket innebär arbete med månads-, kvartals- och årsbokslut samt inrapportering av dessa. I dina löpande arbetsuppgifter ingår avstämningar, analyser och utredningar, momsredovisning och löpande bokföring. Utöver detta ingår hantering av hyresprocesser, upprättande av årsredovisning, skatteberäkning och deklaration. Du är kontaktperson gentemot den norska verksamheten i redovisningsfrågor. Du är också delaktig i revisionsarbete. Du ingår även i olika redovisningsprojekt som drivs inom vårt Shared Service Center. Du rapporterar direkt till vår Shared Service Center Manager.

Din profil

Förutom civilekonomexamen eller motsvarande, har du många års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en gedigen redovisningsbakgrund.
Du har mycket god förståelse för siffror och finansiella samband och kan se till helheten. Erfarenhet av norsk redovisning och affärssystemet Jeeves är önskvärt.
Har du dessutom erfarenhet från detaljhandel och behärskar norska är det meriterande.
Att du behärskar engelska och svenska och har mycket goda kunskaper i Excel är en förutsättning för denna tjänst.

Din personlighet

Du är analytisk, har hög integritet och ett strategiskt förhållningssätt och står för professionalism och hög service. Samtidigt är du resultatorienterad och duktig på att strukturera arbetet utifrån arbetsbelastning, verksamhetsmål och tidplaner. Att du stimuleras av att arbeta i team och samarbete i ett högt tempo i en stor organisation, har lätt för att bygga relationer och uppskattar att ha många kontaktytor ser vi som självklart.

Du har lätt för att känna igen dig i KappAhls värdeord - teamkänsla, kreativitet, tydlighet, energi och mod.

Stämmer du in på beskrivningen ovan kan vi erbjuda en spännande tjänst präglad av stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter. Inom KappAhl finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget.
Välkommen till oss!

Är du intresserad?

Tjänsten är ett vikariat på heltid på ca 1 år med tillträde snarast efter överenskommelse, placerad på vårt huvudkontor i Mölndal.

Din ansökan ser vi fram emot senast 30 juni via "Ansök Nu" knappen nedan. Vi tillämpar löpande urval, så dröj inte med din ansökan.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Malin Valkeapää, SSC
Manager, på telefon 031-7715695.

Facklig företrädare för Unionen är Lotta Silow, telefon:
031-7715829. Facklig
företrädare för SACO är Urban Häggmalm, telefon 031-7715643.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi som jobbar på KappAhl har olika bakgrund, ålder, kunskaper och klädstil. Gemensamt för oss är vår drivkraft, att ge många människor möjligheten att vara välklädda. Varje dag får vi inspiration av våra kunder. Vårt jobb är att ge dem samma sak tillbaka! KappAhl grundades 1953 i Göteborg och är en av Nordens ledande modekedjor med närmare 360 KappAhl- och Newbie-butiker i Sverige, Norge, Finland och Polen samt Shop Online. Vår affärsidé är att erbjuda prisvärt mode i egen design till kvinnan mitt i livet och hennes familj. Cirka 53 procent av sortimentet är hållbarhetsmärkt. 2016/2017 var omsättningen 4,9 miljarder SEK och antalet anställda cirka 4 000 i nio länder. KappAhl är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på www.kappahl.se
+ Läs mer om företaget