Mölndals stad · Publicerad 19 feb

Mölndal är just nu inne ett spännande utvecklingsskede då staden växer, vilket betyder utveckling och innovation. En naturlig följd blir att stadens lokalyta behöver växa i samma takt, alternativt nyttjas på ett smartare sätt - detta skall lokalförsörjningen bidra med. I och med stark tillväxt och hög investeringstakt ökar således kraven på oss. Detta gör att vi behöver styra vår verksamhet mot en mer affärsmässig och strategisk roll.

Förvaltarenheten ansvarar för stadens egenägda fastighetsportfölj och externt inhyrda lokaler, vilket innebär ledning, styrning och planering. Förvaltarenheten är navet som har huvudkontakten med kunder/hyresgäster, styr och följer upp drift- och underhållsleverantörer samt i nära samarbete med vår egen projektenhet beställer större underhållsåtgärder. Enheten består av fastighetsförvaltare, tekniska förvaltare, uppdragsledare, underhållsplanerare, energisamordnare samt förvaltningskoordinator.

Som fastighetsförvaltare hos oss ansvarar du för förvaltningen av stadens fastigheter och har en central roll i vår kundorienterade organisation och huvudansvaret över att fastigheternas och kundernas behov kombineras med rätt resurser. Du har såväl kund- som resultatansvar för det aktuella fastighetsbeståndet. Du tänker helhet och ansvarar för egen budget och ekonomisk uppföljning för din fastighetsportfölj.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Budget, prognos- och resultat, investeringskalkyler och bedömningar
  • Ansvara för att upprätta och sammankalla till kontinuerliga kundmöten
  • Nyckeltalsanalyser
  • Säkerställa och följa upp att samtliga lagar och myndighetskrav uppfylls
  • Underhållsplanering
  • Upprättande och uppföljning av affärsplan för respektive fastighet
  • Omvärldsbevakning
  • Uppdatering och uppföljning i gällande fastighetssystem
  • Hyresförhandling, inhyrning och uthyrning
Med tanke på att vi styr om vår verksamhet mot en mer strategisk funktion pågår just nu en total översyn av förvaltarenhetens arbetssätt, roller och funktioner. Som fastighetsförvaltare inom enheten kommer du bli delansvarig för att genomföra denna förändring och utveckling. En viktig och naturlig del i tjänsten är att arbeta mot gemensamma mål.

För att lyckas väl i den här rollen har du relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och fastighetsekonomi. Du har tidigare erfarenhet av budget, prognos- och resultatarbete. Vidare så är du en van IT-användare och är flytande i det svenska språket i tal och skrift. Du innehar B-körkort.

Som person är du engagerad och entusiasmerande och drivs av att omsätta visioner och strategier till genomförande. Du har en ekonomisk medvetenhet och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du kommer ha många kontaktytor, så det är viktigt att du har en väl utvecklad servicegrad och en förmåga att skapa goda relationer. Du har där med också en god förmåga att kommunicera både internt och externt på ett sätt som skapar delaktighet och förtroende.

Vi på Mölndals stad är stolta över att tillsammans få vara med och skapa bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

I den här rekryteringen samarbetar Mölndals Stad med Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jonna Berglöv på 0763-03 41 00 eller jonna.berglov@jerrie.se. Du ansöker med bifogat CV och personligt brev på jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 25 februari.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Lokalförsörjningen i Mölndals stad är den funktion som skall verka för att säkerställa stadens förvaltningars nutida och framtida lokalbehov, samt med ett strategiskt ansvar utveckla fastighetsbeståndet för att möjliggöra bästa möjliga Mölndal. Varje dag!

Vi har det övergripande ansvaret för att förvalta, bygga och utveckla det egna fastighetsbeståndet så att dess värde utvecklas över tid. Detta gör vi i huvudsak genom att tillhandahålla ändamålsenliga verksamhetslokaler till rätt kostnad och minimal miljöpåverkan. Vi ansvarar för en effektiv nyttjandegrad genom att upprätthålla en balans mellan faktiskt lokalbehov och det tillgängliga lokalbeståndet. Som enda aktör ansvara för in-och uthyrning samt om-, till- och nybyggnationer av lokaler för stadens verksamheter.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 feb
Ort
Mölndal
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Jerrie AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga