Montico · Publicerad 29 sept

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med kompetensutveckling och karriärcoachning till människor som söker ett nytt steg i yrkeslivet? Vår verksamhet i Tranås växer och vi söker ytterligare en handledare till vårt team.

Som handledare bidrar du med kompetens och engagemang för att våra deltagare ska öka sin kunskap om arbetslivet och tillsammans arbetar ni för att hitta jobb eller lämplig utbildning.

Stort fokus är att göra människor som står långt ifrån arbetsmarknaden redo för att klara av ett arbete. Det handlar om personlig utveckling och att kunna hitta annorlunda lösningar som kan leda till personlig utveckling för att nå målet.
Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en operativ och bred yrkesroll där du konkret bidrar till människors utveckling. I ditt arbete utgår du ifrån varje människas unika behov och förutsättningar för att finna lösningen på dennes arbetslöshetssituation. Du kommer arbeta nära ditt lokala näringsliv och du blir viktig i arbetet med att matcha näringslivets krav och förväntningar med individuella kompetenser.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Kartlägga deltagarens färdigheter, kompetenser och förutsättningar
 • Hjälpa till vid utformning av ansökningshandlingar
 • Stöd i att hitta och söka jobb
 • Intervjuträning
 • Motiverande samtal
 • Gruppaktiviteter
Du kommer vara stationerad på Monticos huvudkontor i Tranås som ligger fem minuter ifrån tågstationen och du kommer sitta tillsammans med ditt team bestående av handledare, studievägledare och samordnare. Du kommer även samarbeta med Monticos andra verksamheter, främst inom Bemanning och Rekrytering.

Din profil

Vi söker dig som har kompetens och erfarenhet inom följande områden:

Utbildning:
Vi ser gärna att du har utbildning inom något av dessa områden; Arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning.

Arbetslivserfarenhet:
Vi bör ha erfarenhet inom följande yrken eller arbetsuppgifter:
 • Arbetsledning med personalansvar
 • Rekrytering
 • Omställningsarbete för arbetssökande
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration)
 • Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
 • Arbete med social- och gruppsykologi
 • Karriärvägledning
Som person har du förmågan att motivera, utmana och se möjligheter. Du har lätt för att kommunicera på olika nivåer och på ett rakt och tydligt sätt.
Du har ett naturligt driv men är ödmjuk med en förmåga att skapa glädje och entusiasm runt omkring dig.

Vi tror att du har mycket goda kunskaper om hur svensk arbetsmarknad är uppbyggd och har du dessutom ett brett kontaktnät i regionen är det mycket meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Andra språkkunskaper är mycket meriterande.

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader med möjlighet till förlängning.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Montico är helhetsleverantör inom HR och erbjuder tjänster inom bemanning, rekrytering, utbildning, verksamhetsutveckling, stöd och matchning samt omställning. Med cirka 650 anställda finns vi idag på ett stort antal orter i södra och mellersta Sverige och vårt huvudkontor finns i Tranås. I Montico-koncernen ingår även Hammarö Svetsteknik AB och Montico Arbetsgivarringen AB.

Din ansökan lämnar du via länken nedan. Vi tar ej emot ansökningar via mail.

Sista ansökningsdatum är den 3 oktober, men då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.
+ Läs mer om företaget