Luftfartsverket · Publicerad 17 nov 2020

AIM (Aeronautical Information Management) på LFV utförs på tre tjänsteställen i Sverige, Norrköping, Arlanda och Stockholm. Vi förstärker nu vår grupp i Norrköping med kompetens i form av en extra medarbetare med inriktning på GIS och kartproduktion/tjänster.

AIM Norrköping är en del av flygbriefingtjänsten (AIS) i Sverige och består idag av fjorton medarbetare med huvudsakliga uppgifter att ta emot, bearbeta och tillgängliggöra textuell och geografisk information till den civila och militära luftfarten.

Publicering av information sker både i elektronisk form och i pappersform, i enlighet med internationella standarder och regelverk för luftfarten. AIM Norrköping ansvarar även för dataförsörjning till den europeiska flygdatabasen EAD, till den europeiska geoportalen INSPIRE och till andra brukare av flygdata och flyginformation.

Din roll
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att med fokus på geografisk informationshantering och kartproduktion arbeta med att verifiera, validera, bearbeta, visualisera och publicera delmängder av den flygdata och flyginformation som LFV hanterar inom sitt uppdrag som flygbriefingtjänst. I tjänsten ingår också att hålla sig à jour med gällande regelverk och dess utveckling.

Flygbriefingtjänstens produkter konsumeras allt oftare elektroniskt och därför kommer webbpublicering av geodatatjänster (ex. WMS, WFS) och utveckling av webbkartor att ingå i dina arbetsuppgifter liksom viss programmering.

Rollen innebär att du har mycket kontakter med kollegor och externa intressenter. Du kommer att arbeta i en IT-baserad miljö där datorn blir ditt främsta verktyg, parallellt med din kommunikativa förmåga. Under 2021 står AIM står inför ett byte av vår centrala produktionsmiljö/system, vilket innebär ett spännande och samtidigt utmanande förändringsarbete för gruppen den närmsta tiden. Efter den interna grundutbildningen kommer du att få lära dig produktionen i den nya miljön.

Vi förväntar oss att du kommer att bidra till att utveckla arbetssätt, metoder och verktyg för att verksamheten skall kunna bedrivas ännu mer effektivt. Vi erbjuder dig att arbeta i en dynamisk miljö i ständig utveckling, ofta med nya utmaningar och med snäva tidsramar.

Din profil

Utbildning/Erfarenhet:
Du är högskoleutbildad med inriktning mot GIS/kartografi, geografisk analys eller geodesi. Du har erfarenhet av och goda kunskaper i moderna GIS-verktyg. Du har arbetat inom området geografisk information/data och kartproduktion. Du utrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Meriterande är kunskaper inom systemutveckling/programmering företrädesvis inom GIS-området (exempelvis JavaScript, OpenLayers).

Egenskaper:
Som person är den vi söker öppen, analytisk, kommunikativ och prestigelös med god samarbetsförmåga. Du ska vara nyfiken och villig att lära. Framåtsträvande i den betydelsen att du har ett intresse av verksamheten och vill ta den och dig själv mot nya mål. Noggrannhet, riskmedvetenhet och ansvarstagande är mycket viktigt med tanke på att den information du hanterar hos oss har påverkan på flygsäkerheten.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader och placering i Norrköping. Drogtest genomförs innan anställning. Befattningen är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll utförs innan anställning. På grund av att tjänsten är säkerhetsklassad och på grund av arbetets art måste du vara svensk medborgare.

Tillträde 1 februari 2021.

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta
Åsa Standar Gruppchef AIM Norrköping, 011-19 22 37

Fackliga företrädare
Ann-Margreth Berggren, SACO, 011-192350
Anna Bohman, ST, 011-192058

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan inklusive personligt brev och CV senast den 6 december 2020
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga