Luftfartsverket · Publicerad 30 nov

LFVs tekniska avdelning, System och Utveckling (SoU), ansvarar för allt från långsiktiga forskningsinitiativ till utveckling och förvaltning av LFVs samtliga system. Inom SoU är vi ca 150 medarbetare på flera olika verksamhetsorter. Enheten Förvaltning Administrativ IT ansvarar för förvaltning av LFVs administrativa system med tillhörande systemägarskap. I ansvarsområdet ingår bl.a system för ekonomi, HR,
Dokument&Arkiv, intern- och externwebb, integrationsplattform m.fl.
Vi söker nu en Systemansvarig (motsvarande förvaltningsledare IT i PM3).
Vi söker dig som vill styra och leda it-delen av ett eller flera förvaltningsobjekt (systemområden) inom
Administrativ IT samt har ett stort intresse för att hitta nya vägar framåt för att effektivisera verksamheten inom allt från arbetssätt till nyttjande av tekniken. I den här tjänsten kommer du att arbeta tillsammans med hela LFV i olika grupperingar samt våra externa leverantörer då stor del av leveransen är outsourcad.

Din roll
Som systemansvarig leder och ansvarar du för att säkerställa att IT-lösningar inom förvaltningsobjekten fungerar och är tillgängliga för verksamheten enligt överenskomna krav. Tillsammans med verksamhetens förvaltningsledare utformar du en gemensam förvaltningsplan och verkar för ett ändamålsenligt och effektivt IT-stöd.
Du säkerställer att tekniska aktiviteter utförs på ett kvalitetssäkrat sätt i enlighet med gällande arbetssätt och att IT-lösningar är utformade och framtagna i enlighet med de riktlinjer som finns i LFVs ledningssystem för IT. Du säkrar verksamhetens krav på tillgänglighet, vidareutveckling, uppföljning, hantering av incidenter, ändringar och problem. Du är också ansvarig för relationen mellan verksamhet och IT inom dina systemområden.

Din profil
Du har
  • Under flera år arbetat i en liknande roll, exempelvis som förvaltningsledare eller som projektledare,inom IT
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt
  • Erfarenhet av samarbete med externa leverantörer
  • Erfarenhet av budgetering och uppföljning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du också har
  • Erfarenhet från chefs-/ledarbefattning
  • Kunskaper och erfarenhet av att arbeta enligt rutiner/ processer baserade på ITIL/Pm3
  • Erfarenhet av kravformulering i samband med upphandling
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och verkar för att för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer.

Inga-Maria Moberg
Enhetschef
inga-maria.moberg@lfv.se
011-192535

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster.
Våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter att driva digitaliseringen inom flera olika områden. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
LFV är certifierat enligt ISO9001 & 14001 samt uppfyller kraven för ISO27001 & 15489.

SÖK TJÄNSTEN
Sista ansökningsdag: 2018-12-19
Kontakta oss

om hur organisationen kan utvecklas. Rollen kräver en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Norrköping. Innan anställning genomför vi drogtest- och säkerhetsprövning. Sista ansökningsdag är den 19/12

För mer information om tjänsten kontakta Inga-Maria Moberg, enhetschef Administrativ IT, tfn. 0708-192535.
Fackliga företrädare
Per-Ola Kårbro, ST 011-19 25 22
Gunnar Magnusson, SACO, 011-19 25 02

LFV undanber sig kontakt från annonsförsäljare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är ett affärsverk med ca 1100 medarbetare med uppdrag att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV bedriver flygtrafiktjänst i torn och kontrollcentraler på 24 platser i Sverige och har också verksamhet internationellt. LFV omsätter ca 3,1 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Norrköping.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Hemsida
http://lfv.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga