Luftfartsverket · Publicerad 8 okt 2020

Luftfartsverket söker Redovisningsekonom
Redovisningsenheten på Luftfartsverket (LFV) levererar tjänster inom fakturering, kundreskontra, leverantörsreskontra, redovisning, projektadministration samt bokslut. Dessa tjänster levererar vi idag till LFV samt till dotterbolag till LFV. Redovisningen utgör underlag för den ekonomiska rapporteringen varför våra uppdragsgivare har höga krav på både kvalitet och effektivitet i de tjänster vi levererar.

LFV har utökat sin verksamhet i form av ett nyförvärvat dotterbolag. Det innebär en utökad verksamhet för redovisningsenheten. Med anledning av detta söker vi nu en redovisningsekonom vars uppdrag blir att leverera löpande redovisning och bokslut till LFV och dess dotterbolag.

Gruppen består innan utökningen av fem redovisningsekonomer och två applikationsförvaltare. Gruppen kommer också tillhöra en enhet där även en controllergrupp ingår. Uppdragsgivaren i fråga har drygt 1100 anställda och bedriver en mångsidig verksamhet vilket också avspeglar sig i redovisningen.

Din roll:
  • Leverera och bidra till månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Utföra löpande redovisning, fakturering, hantera leverantörsfakturor, betalningar mm
  • Leverera extern rapportering till tex SCB, ESV mfl
  • Stödja verksamheten i löpande redovisningsfrågor
  • Delta i kvalitetsförbättrande arbete på enheten och i verksamheten i stort kopplat till redovisning.
  • Delta i systemförbättrande arbeten
Din profil:
Du har en yrkesutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du jobbar idag med redovisning och har minst två års erfarenhet av redovisning och bokslut. Du är förtrogen med de regelverk som styr redovisningen. Vi vill att du känner dig bekväm med att arbeta i ett större affärssystem och har en god förståelse för hur ett ekonomisystem fungerar.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl i tal som i skrift. Du behärskar Excel och vi ser erfarenhet av IFS eller liknande affärssystem som meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och självgående. Du är van vid deadlines och har en hög arbetsmoral. Ett öga för detaljerna men också för helheten är en förutsättning. För att trivas i rollen är det viktigt att du trivs med att samarbeta med kollegor och verksamhet och har lätt för att kommunicera med andra. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning och förmåner
Denna tjänst är en tillsvidareanställning med placeringsort i Norrköping. Inför anställningen genomför vi en säkerhetsprövning och för denna tjänst innefattar det ett drogtest.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi sitter i ljusa och fina lokaler och erbjuder ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med lösningsfokuserade, engagerade och nytänkande medarbetare.

Fackliga kontakter
Per-Ola Kårbro ST 011-19 20 00
Andreas Gröndal Saco 011-19 20 00

Jonas Åkesson - HR Business Partner

jonas.akesson@lfv.se

0707-192230

Lina Hedene - Enhetschef

lina.hedene@lfv.se

010-212 07 28
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 okt 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga