Luftfartsverket · Publicerad 14 okt 2021

Avdelningen System och Utveckling (SoU) bedriver kommunikations-, navigations- och övervakningstjänster. Avdelningen ansvarar dessutom för LFVs administrativa informationsteknologi samt utvecklingsverksamhet, systemplanering och anskaffning. Avdelningen ansvarar även för LFVs tekniska utrustningar för flygtrafikledningstjänst, flygbriefingtjänst och flygvädertjänst. Totalt är vi ca 150 anställda på SoU.

Teknikuppdrag är en enhet inom SoU som på uppdrag av övriga enheter bemannar projekt och levererar tjänster. Teknikuppdrag ansvarar för att LFV har en effektiv försörjning av kompetens och resurser för system- och utvecklingsprojekt.

TU COM har systemingenjörer som arbetar med förvaltning och projektuppdrag inom COM-området. Detta innefattar Nätverkstjänster, Radio, Radio-transmission och Voice Communication Systems. Våra ingenjörer bistår med sin expertis och stöttar våra projekt, verksamheten och har även ett nära samarbete med AVISEQ. Vi har även strömförsörjning inom vårt område och även här bistår vi med expertis för att skapa bästa förutsättningar för verksamheten.

Vi har även handläggare som arbetar med vår tekniska dokumentation och säkerställer att den är korrekt och uppdaterad på våra siter. Vi utför också CNS-analyser (Communication, Navigation och Surveillance) där LFV är remissinstans för att säkerställa att byggnader över 20 meter inte påverkar vår infrastruktur.

Vi söker nu två systemingenjörer inom Radio för vår fortsatta resa inom LFV.

Din roll
Som systemingenjör inom Teknikuppdrag arbetar du inom ett brett område med system- och förvaltningsfrågor. Du kommer att tillhöra gruppen TU COM som består av 24 medarbetare och en chef. Där arbetar du i vårt radioteam med drift, underhåll, förvaltning och utveckling av våra radioanläggningar. I teamet är vi idag 9 medarbetare som arbetar med radiokommunikation och teletransmission.

Bland dina arbetsuppgifter finns:
 • Problemanalys av driftgående system.
 • Vidareutveckling av funktionsområdet Radio.
 • Medverka i framtagning och granskning av specifikationer för ny funktionalitet.
 • Deltagande i projekt och aktiviteter.
 • Planering, genomförande och uppföljning av förvaltningsaktiviteter.
 • Agera aktivitetsledare/uppdragsledare för aktiviteter inom området COM.
Din profil

Vi söker dig som har:
 • Teknisk högskoleingenjörsexamen med inriktning mot teknisk fysik/elektronik eller relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Goda kunskaper i analog radio och kringkomponenter.
 • Goda kunskaper om antenner och antennsystem.
 • Grundläggande kunskaper i projektarbete.
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska.
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift i engelska.
Det är även meriterande om du har:
 • Kunskaper om elektromagnetisk kompatibilitet, EMC.
 • Erfarenhet av flygledningsrelaterad infrastruktur och anläggningar liksom de stödsystem som nyttjas.
 • Kunskap om talkommunikationssystem, analog och digital transmission, multiplexorer och radiolänk.
 • Kunskap om nätverkskommunikation och VoIP.
Som person bör du uppskatta att ha flertalet kontaktytor och arbeta i en prestigelös miljö. Du bör vara nyfiken, ödmjuk och ha en positiv grundinställning. Du tar självständigt ansvar för och driver dina arbetsuppgifter i riktning mot uppsatta mål. Vid tillsättning av denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och förmåner
Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Placeringsorten är flexibel inom vissa ramar. Våra större kontor finns i Norrköping, Arlanda och Sturup. Kollegor inom radioområdet finns idag stationerade på Arlanda, Sturup, i Sundsvall och i Norrköping men flera orter kan vara aktuella. Vänligen ange önskemål om placeringsort i din ansökan.

Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning med tillhörande tjänster för civil och militär luftfart. Våra flygledare trafikleder dagligen ca 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter driva digitaliseringen av flygtrafikledningstjänster. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 nov 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga