Trafikverket · Publicerad 10 okt

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som en del i projekt Ostlänkens uppbyggnad av projektorganisation kommer ett kontor under 2019 etableras i Nyköping. Vi söker dig som vill vara med och bygga upp Nyköping projektkontor i rollen som projektadministratör. I rollen som projektadministratör kommer du att få en viktig roll som projektledningens och projektkontorets administrativa stöd.

Eftersom projektenheten befinner sig i en uppbyggnadsfas kommer ditt arbete vara varierat och rollen kommer utvecklas i takt med att kontoret växer.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • Vara med och etablera ett nytt projektkontor i Nyköping
 • Kontorsservice och ansvar för kontorsrutiner
 • Administration och möteshantering
 • Lokaladministration, till exempel beställningar och kontakt med fastighetsägare
 • Ta emot nyanställda, beställa behörigheter och arbetsredskap
 • Viss ekonomiadministration, till exempel fakturahantering
Du kommer under de första månaderna vara placerad på Ostlänkens projektkontor i Norrköping där du kommer att ha tät kontakt med Norrköpingskontorets projektadministratör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har slutförd gymnasieexamen
 • har flera års arbetslivserfarenhet av kontorsadministrativa uppgifter som beskrivs i arbetsuppgifterna ovan
 • vana att arbeta med många interna och externa kontaktytor
 • har goda kunskaper i Officepaketet
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av administration i en projektorganisation
 • har erfarenhet av att ha etablerat ett nytt kontor
 • har erfarenhet från att ha drivit interna projekt
 • har erfarenhet från offentlig förvaltning
Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Kenneth Hagström
0101231734

Ansvarig handläggare Eva Gustafsson
0101230671

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga