Trafikverket · Publicerad 10 okt

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som en del i projekt Ostlänkens uppbyggnad av projektorganisation kommer ett kontor under 2019 etableras i Nyköping. Vi söker dig som vill vara med och bygga upp Ostlänkens verksamhet i Nyköping.

I rollen som projektingenjör kommer du arbeta tätt tillsammans och som stöd till projektledare och tekniska specialister. Ditt huvudfokus kommer att ligga i arbetet med delprojekt Nyköpings nya resecentrum.

Exempel på arbetsuppgifter är planering, uppföljning och ekonomi, administration och riskhantering kopplat till beställarrollen. Du stödjer projektet i interna och externa kontakter exempelvis leverantörer, kommuner, allmänhet och andra intressenter. Rollen ställer stora krav på din förmåga att kommunicera och samverka med olika individer och grupper.

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta i projekt. På sikt finns möjlighet att utvecklas till projektledare eller teknisk specialist i Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen (180 HP) med teknisk inriktning eller utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av projektverksamhet i bygg- och anläggningsbranschen.
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet från infrastrukturprojekt, gärna från väg- eller järnvägsprojekt
Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Kenneth Hagström
0101231734

Ansvarig handläggare Eva Gustafsson
0101230671

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga