Region Sörmland · Publicerad 22 juni 2021

Anestesikliniken, Nyköpings lasarett

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Välkommen till Nyköping, kuststaden med stadskänsla och landsbygden runt knuten. Goda kommunikationsmöjligheter med tåg eller bil (E4) från Linköping alternativt Stockholm till Nyköping tar bara en timme!

Vill du coacha och leda en härlig grupp medarbetare bestående av intensivvårdssjuksköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor med hög professionalitet och kompetens? Här finns ett omväxlande och spännande uppdrag där du har stora möjligheter att påverka, forma och utveckla intensivvården.

Om oss

Nyköpings lasarett är ett akutsjukhus med cirka 90 000 invånare i upptagningsområdet. Intensivvårdsavdelningen (IVA) tillhör anestesikliniken, en klinik med cirka 160 medarbetare som även innefattar uppvakningsavdelning, operationsavdelning och sterilcentral.

Intensivvårdsavdelningen är en välfungerande och positiv verksamhet som tar hand om allmän intensivvård från alla specialiteter och där det pågår flera FOU projekt inom uppföljning och personcentrerad vård. Kliniken arbetar aktivt med post IVA mottagning vilket är ett mycket positivt och uppskattat arbete såväl för patient som personal. Vi har 6 fullvärdiga intensivvårdsplatser samt 2 tillgängliga platser för akut omhändertagande av patienter behov av intensivvård kortare stunder. Till IVA hör också uppvakningsavdelningen med 10 vårdplatser.

Enhetschefen är direkt underställd klinikens verksamhetschef anestesikliniken samt bitr. verksamhetschef/vårdchef. Som enhetschef på IVA har man delat ansvar med bitr. enhetschefer IVA och ingår i klinikens ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef innebär ansvar för att leda, organisera, planera och utveckla intensivvårdsavdelningens verksamhet. Som chef har du ett delegerat verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Medarbetarsamtal samt lönesamtal fördelas mellan samtliga enhetschefer inom enheten. Arbete nära medarbetare och verksamhet är något vi som klinik eftersträvar där visst kliniskt arbete ingår.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård. Du behöver ha förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, men också i ett team. Erfarenhet av chefs- och ledarskapsuppdrag och verksamhetsutveckling är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt att skapa och bevara goda relationer. Nyfikenhet, prestigelöshet och inte minst kreativitet är egenskaper som uppskattas. Arbetet kräver att du är intresserad av kvalitets- och förbättringsarbete, där du uppmuntrar och stimulerar medarbetarnas engagemang och delaktighet. Du ska ha en god administrativ kunskap samt kommunikativ förmåga och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Verksamhetschef anestesikliniken Anders Ersson, 0155-24 77 42, 072-083 83 63, anders.ersson@regionsormland.se
Bitr. verksamhetschef Malin Tegerup, 0155-24 77 31, 072-147 98 39, malin.tegerup@regionsormland.se
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på anestesikliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-08-08.
Urval och intervjuer sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga