Region Sörmland · Publicerad 12 nov 2021

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Är du en inspirerande chef och älskar utmaningar?
Då kan detta uppdrag vara något för dig! Vår nuvarande enhetschef har valt att gå vidare inom regionen för nya utmaningar, vi behöver därför hitta hennes ersättare. Kan det vara du?

Region Sörmlands ögonklinik har mottagningsverksamhet på de tre sörmländska sjukhusen. Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett i Nyköping. Vi har ca 60 000 besök per år sett över hela Sörmland. Vi utför kataraktoperationer, polikliniska operationer samt anti-VEGF behandlingar. Utöver det en mängd olika slags besök såsom ögonbottenfotografering och kontroller för patienter med kroniska ögonsjukdomar. Vi har dagjoursverksamhet och jourtid är våra läkare i beredskap i hemmet.

Vi värnar om att ha roligt på vår arbetsplats.

Dina arbetsuppgifter

På ögonmottagningen i Nyköping har du ansvar för din enhets budget och ekonomi, ca 30 medarbetare och övriga verksamhetsfrågor. Du är direkt underställd verksamhetschef och deltar i klinikens ledningsgrupp. Du verkar för att uppfylla klinikens strategiska mål såväl som lokala mål på din enhet. På ögonmottagningen i Nyköping arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, magisteroptiker, ortoptister, medicinska sekreterare och läkare.

Huvudsakliga uppgifter som enhetschef är bland annat ledning av det dagliga arbetet, medarbetarsamtal, lönesamtal, schemaplanering, kompetensförsörjning och samverka med de övriga i ledningsgruppen på kliniken.

Till ditt stöd finns nuvarande samordnare och klinikadministratör som lägger samtliga yrkeskategoriers schema. Det finns möjlighet att diskutera eventuellt ytterligare stöd såsom sektionsledare eller liknande.

Vår klinikledning är kreativ och vi har lyckats med en mängd olika projekt genom åren. Här får du möjlighet att följa med på denna resa genom bland annat nya IT stöd och arbetsskiftningar.

Din kompetens

Vi ser gärna en person med legitimerad hälso- och sjukvårdsutbildning, men det är inte ett krav. Kravet är utbildning inom hälso- och sjukvård och erfarenhet av arbete inom sektorn. Främsta kompetensen vi värdesätter är din erfarenhet av ledarskap och chefskap. Har du erfarenhet av ögonsjukvård är det också meriterande. Du behöver ha god samarbetsförmåga eftersom du kommer att ingå i ett team. Du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som enhetschef bör du ha förmågan att hantera situationer som uppstår och då med en stor flexibilitet. Du är lyhörd och har förmågan att se helheten i verksamheten. Du är drivande och målinriktad.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Verksamhetschef Ingrid Krona, ingrid.krona@regionsormland.se, 070-319 89 81.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på ögonkliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-12-05.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Ort
Nyköping
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga