Region Sörmland · Publicerad 1 juli 2020

Intensivvårdsavdelningen, Nyköpings lasarett

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Nyköping är en vacker, gammal residensstad vid Sörmlandskusten en timme söder om Stockholm och trettio minuter från Norrköping. Staden omges av skön natur med mycket vatten, såväl Östersjön som insjöar finns här. Korta avstånd gör vardagen enkel.

Vill du leva ett liv med hög kvalitet, välkommen till Nyköping! Nyköpings lasarett är ett akutsjukhus med cirka 90 000 invånare i upptagningsområdet. Intensivvårdsavdelningen (IVA) är en väl fungerande avdelning med en positiv personalgrupp som har roligt tillsammans och trivs på jobbet. Vi planerar ett utökat uppdrag och behöver bli fler. Vi söker dig som är utbildad specialistsjuksköterska i intensivvård.

Vi är en allmän intensivvårdsavdelning som vårdar patienter från lasarettets alla kliniker, dvs. kirurgi/urologi, medicin, ortoped, psykiatri, gynekologi och förlossning. Vi servar klinikerna med intensivvård och postoperativ vård. Det finns 8 intensivvårdsplatser där patienterna fördelas efter behov och en uppvakningsavdelning med tio platser.

Vi söker dig som är sjuksköterska och specialistutbildad i intensivvård. Vi erbjuder dig ett arbete där du får en bred kunskap inom flera specialiteter. Vi arbetar med att utveckla en mer personcentrerad vård och att utöka vårt team med fler paramedicinska specialiteter. Patientens och närståendes resurser efterfrågas och närstående bjuds in att delta i vården. Vi kommer under hösten implementera ett delvis nytt sätt att arbeta med nya rutiner som passar en mer personcentrerad vård.

Nyköpings lasarett har en väl fungerande rehabiliteringskedja där intensivvårdspatienten mobiliseras tidigt och efter ett par dagar i vårt step-downprogram kommer till en rehabavdelning med tillgång till intensiv sjukgymnastik och arbetsterapi för att kunna lämna sjukhuset i så gott skick som möjligt. Kedjan fortsätter sedan ut i primärvården.
Vi strävar efter att vara en stimulerande och hälsosam arbetsplats. Att arbeta på IVA ger dig en bred kompetens med en stor kunskapsbas. Hos oss får du en lång inskolning när du börjar på avdelningen så att du känner dig trygg och välkommen hos oss.
Kom och jobba hos oss på IVA i Nyköping!

Dina arbetsuppgifter

Intensivvård av patienter med skiftande diagnoser, i alla åldrar. Som intensivvårdssjuksköterska övervakar du patienternas vitalparametrar och agerar utifrån de förändringar som uppstår. Vi arbetar i team där både undersköterska, anestesiläkare och fysioterapeut ingår.

Utvecklingen inom intensivvård går fort och vi arbetar med ett ständigt lärande. Vi har högteknologisk utrustning och avancerade monitoreringssystem. Arbetet är varierande och utmanande och ställer höga krav på dig som intensivvårdssjuksköterska.
I tjänsten ingår att rotera mot UVA och arbeta med pre- och postoperativ vård av patienter som genomgått kirurgi av olika slag.

Din kompetens

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom intensivvård. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Vårdenhetschef Carina Holm, 0155-24 52 98, Carina.Holm@regionsormland.se
Tf Verksamhetschef Malin Tegerup, 0155-24 7731, 072-147 98 39, malin.tegerup@regionsormland.se
Fackligt ombud Vårdförbundet Marie Olsson, Marie.A.Olsson@regionsormland.se
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på intensivvårdsavdelningen!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-08-31.

Intervjuer kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Region Sörmland tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga