Academic Work · Publicerad 30 sept 2021

Är du nyutbildad eller har kortare erfarenhet inom kemi, mekanik eller industriell ekonomi och vill starta din karriär inom ett stort, internationellt bolag? Nynas AB är ett annat sorts oljebolag. De tror på att använda olja på ett hållbart sätt och de är globala ledare inom högpresterande specialapplikationer. De söker nu en junior Project Services Engineer som älskar siffror och analys till avdelningen för Engineering där du kommer få vara med och utveckla och äga modellerna för planering och kostnadsberäkning av många av deras projekt. Sök tjänsten idag och ta chansen att få vara med och lära dig kostnadsberäkna Nynas ca 70 projekt årligen samtidigt som du utmanar dig själv i en avancerad teknisk miljö!

Information om uppdraget

Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Företaget har funnits i Sverige sedan 1930-talet och deras fokusområde är på de många applikationer som olja kan användas till förutom bränsle. Exempel på produkter är transformatoroljor, smörjoljor och däckoljor samt bitumen vilket används som bindemedel vid asfaltläggning. Nynas beskriver själva att till skillnad från bränsle, som förbrukas direkt när det används, kan deras lösningar i många fall användas i flera årtionden innan de återanvänds.

Ingenjörsavdelningen på Nynas arbetar med Nynas kapital projekt och i startfasen av varje projekt görs förstudier för att beräkna projektkostnader och installationstider för de många olika projekt som pågår parallellt hos Nynas. De söker nu en junior Project Services Engineer på avdelningen för engineering där du kommer att utveckla och äga modellerna för planering och kostnadsberäkning av de projekt som pågår på Nynas. Du kommer ha en betydelsefull roll då Nynas arbetar med satt stötta projektledare i den ekonomiska beräkningen av små såväl som stora projekt. Du kommer inte fungera som en projektledare utan är behjälplig i den ekonomiska beräkningen vilket ställer krav på att du har goda ekonomiska kunskaper. Du kommer tillhöra avdelningen för engineering där 32 medarbetare arbetar och du rapporterar till Engineering manager.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nynas. Positionen är baserad i Nynäshamn och resor kan krävas emellertid för att stödja alla Nynas siter.

Du erbjuds:
  • En utmanande karriär i en utvecklande arbetsmiljö där du får stöttning av erfarna kollegor för att komma in i rollen och därmed växa på både ett personlig och ett professionellt plan.
  • Möjligheten att arbeta med engagerade kollegor i ett företag med ljusa framtidsutsikter som investerat i nya anläggningar och ständigt utvecklar sina raffinaderier mot än större säkerhet och miljövänlighet.
  • Nynas jobb tar dem över hela världen, till kunder på alla kontinenter. Om du är redo för ett globalt äventyr har du kommit till rätt plats.
Arbetsuppgifter

Som Project Services Engineer på avdelningen för Engineering kommer du att utveckla och äga modellerna för planering och kostnadsberäkning av projekten. Du kommer i takt med att du blir mer självgående i rollen granska och utföra kostnadsberäkningar och skapa tidsplaner för projektportföljen tillsammans med ansvariga projektledare. Du kommer också kontrollera och mäta produktion av dokumentation. Engineering använder modellerna från AACE (American Association for cost estimation) för att uppskatta +/- 10% pricksäkerhet i projektet. I modellen hanteras risk, eskalering, allowances och contingency, och dessa modeller kommer utvecklas och på sikt ägas av dig i rollen som Project Services Engineer. Du använder dig av Nynas schemaläggningsverktyg Antura, Microsoft-projekt och i större projekt kan Primavera komma att användas. Denna roll kräver en god samarbetsförmåga då du kommer arbeta nära projektledarna och entreprenörer och få gå med dessa under en inlärningsperiod för att skapa dig en större förståelse för företaget och dess verksamhet.

Engineerings huvudsakliga ansvar är att driva ett brett spektrum av projekt inom Nynas. Exempel på projekt kan vara förstudier såsom utvärdering av nya processtekniker samt implementeringsprojekt där anläggningsmodifikationer genomförs. Engineering genomför projekt på raffinaderierna i Nynäshamn, Göteborg och Harburg i Tyskland samt på våra Bitumen Depåer i Sverige.

Få en inblick i hur det är att arbeta på Nynas här:

Vi söker dig som
  • Har en avslutad civilingenjörsutbildning inom kemi mekanik eller industriell ekonomi med fördel inriktad mot processindustrin eller ekonomi
  • Du är bra med siffror och verktyg för kostnadsberäkning och tidsplanering
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, även på engelska
För att trivas i rollen är du en självgående person, du har ett starkt driv och engagemang och har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Du har god social förmåga och därtill trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ och driva på ditt arbete och resultat. Då arbetet innefattar mycket utredningar och utvecklingsarbete är det viktigt att du är noggrann, tycker om problemlösning samt har en analytisk förmåga och är intresserad av teknik.

Övrig information
  • Start: Omgående, tjänsten är en tillsvidareanställning som startar med 6 månaders provanställning.
  • Placering: Nynäshamn
  • Nynas omfattas av säkerhetsskyddslagen och tjänsten kan vara eller komma att bli inplacerad i säkerhetsklass. Inom Nynas tillämpar de slumpmässiga alkohol- och drogtester.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nynas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer på Nynas hemsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga