Academic Work · Publicerad 10 mars 2021

Är du nyutbildad inom kemiteknik och vill starta din karriär inom ett stort, internationellt bolag? Vill du arbeta i en organisation med breda utvecklingsmöjligheter där du under första tiden får chansen att arbeta inom flera olika verksamhetsområden-Då ska du söka till Nynas Traineeprogram Nyex! Nynas utvecklar olja vidare för att skapa värde för deras kunder och den värld vi lever i. Bli en del av ett annorlunda oljebolag som nyttjar oljan, istället för att elda upp den och som präglas av värdeorden engagemang, samarbete och proaktivitet.

Information om uppdraget

Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Företaget har funnits i Sverige sedan 1930-talet och deras fokusområde är på de många applikationer som olja kan användas till förutom bränsle. Exempel på produkter är transformatoroljor, smörjoljor och däckoljor samt bitumen vilket används som bindemedel vid asfaltläggning. Nynas beskriver själva att till skillnad från bränsle, som förbrukas direkt när det används, kan deras lösningar i många fall användas i flera årtionden innan de återanvänds.

Globalt sett har Nynas ca 1000 anställda med produktion i Europa och kontor i över 30 länder. I Sverige har Nynas kontor i Johanneshov (Stockholm) samt raffinaderier i Göteborg och Nynäshamn. På raffinaderiet i Nynäshamn, där denna tjänst är placerad, arbetar cirka 300 medarbetare och företagskulturen beskrivs som familjär där värdeorden engagemang, samarbete och proaktivitet genomsyrar hela organisationen.

Inom Nynas Manufacturing finns det ett kontinuerligt behov av teknisk expertis. För att kontinuerligt se till att expertisen finns där har de nu valt att ha ett trainee- och rotationsprogram vid namn NyEx. Syftet med programmet är att du får rotera mellan teoretisk introduktion och praktiskt arbete på olika avdelningar i olika delar av organisationen för att få en bred kunskap om Nynas Manufacturing. NyEx är ett sätt för Nynas att ligga före och planera långsiktigt för att få in fler ingenjörer och teknisk expertis till företaget.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nynas.

Du erbjuds:
 • En utmanande karriär i en utvecklande arbetsmiljö där du kan växa på både ett personlig och ett professionellt plan.
 • Möjligheten att arbeta med engagerade kollegor i ett företag med ljusa framtidsutsikter som investerat i nya anläggningar och ständigt utvecklar sina raffinaderier mot än större säkerhet och miljövänlighet.
 • Nynas jobb tar dem över hela världen, till kunder på alla kontinenter. Om du är redo för ett globalt äventyr har du kommit till rätt plats.
Arbetsuppgifter

I denna tjänst kommer du tillsammans med 5 st andra deltagare genomgå Nynas Traineeprogram Nyex. Syftet med programmet är att du ska få möjligheten att lära känna Nynas från grunden och få den plattformen du behöver för att fortsätta utvecklas inom organisationen. Traineeprogrammet löper under ca 12 månader. Som trainee erbjuds du kontinuerlig uppföljning och feedback. Ni tillsammans kommer att genomföra ett gemensamt Introduktionsprogram samt att ni kommer att jobb-rotera inom tre av Nynas verksamhetsområden för att skapa en större förståelse för företaget och dess verksamhet. De avdelningar du kommer att få arbeta på under dessa månader är Process Technical Services, Engineering och Produktion.

Som ingenjör på Process Technical Services ansvarar du för:
 • Uppföljning av de olika processanläggningar som finns i raffinaderiet.
 • Ansvariga för optimering av anläggningarna för att finna nya lösningar för att öka lönsamheten.
Som ingenjör på Engineerings är ditt huvudsakliga ansvar:
* Att driva ett brett spektrum av projekt inom Nynas.

Exempel på projekt kan vara förstudier såsom utvärdering av nya processtekniker samt implementeringsprojekt där anläggningsmodifikationer genomförs. Engineering genomför projekt på raffinaderierna i Nynäshamn, Göteborg och Harburg i Tyskland samt på våra Bitumen Depåer i Sverige.

Som ingenjör i Produktionsgruppen ansvarar du för:
 • Den dagliga optimeringen av produktionsanläggning vad gäller att säkerställa driften, produktionsekonomi, tillgänglighet och kvalitet.
 • Stödja operatörer vid uppstart och nedsläckning av anläggningar, underhållsstopp, projekt och provkörningar.
På samtliga avdelningar är säkerheten central vilket genomsyrar ditt och dina kollegors arbete. Rotationen på de olika avdelningarna kommer innebära att du är några månader på varje plats och målet med detta upplägg är att du ska få en bra inblick och förståelse i Nynas verksamhet. Efter programmets slut kommer du att börja arbetet som Ingenjör på en av avdelningarna som vi beskrivit ovan.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad civilingenjörsutbildning, inriktning kemiteknik
 • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, även på engelska
 • Du har möjlighet att starta programmet som börjar i augusti.
För att trivas i rollen är du en självgående person, du har ett starkt driv och engagemang och har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Du har god social förmåga och därtill trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ och driva på ditt arbete och resultat. Då arbetet innefattar mycket utredningar och utvecklingsarbete är det viktigt att du är noggrann, tycker om problemlösning samt har en analytisk förmåga och är intresserad av teknik.

Övrig information
 • Start: Augusti 2021, tjänsten är en tillsvidareanställning som startar med 6 månaders provanställning.
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Nynäshamn
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nynas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer på Nynas hemsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga