Örebro Universitet · Publicerad 5 sept

Örebro universitets vision är att vara ett framstående universitet - för en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Universitet är ett modernt och framstående lärosäte med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla. Vi har professionsutbildningar som tillhör landets bästa och ett av våra mål är att universitetet ska vara en attraktiv arbetsplats där medarbetare känner glädje och stolthet. Här finns cirka 1 300 anställda, 400 doktorander och 15 000 studenter. Vill du bli en av oss?

Universitetet har flera viktiga uppdrag att vara stolt över: utbildning, forskning och att genom samverkan se till så att dessa kunskaper kommer näringsliv och samhälle till nytta. Medarbetares engagemang är drivkraften bakom universitetets utveckling och det som fortsätter att föra vår verksamhet framåt. Örebro universitetet strävar efter att vara en attraktiv studie- och arbetsplats där studenter och medarbetare känner glädje och stolthet. Miljön ska utmärkas av engagemang, utveckling och en vilja att bidra till att universitetet når sina mål.

Vi söker en erfaren forskningsrådgivare till Grants Office. Grants Office på Örebro universitet ska, maximera forskares möjligheter att attrahera och förvalta externa forskningsmedel. På Grants Office finns i dag åtta personer som ger högt kvalificerat stöd och råd till universitetets forskare vad gäller extern forskningsfinansiering.

Bakgrund
Vi söker dig som har egen erfarenhet av forskning och oberoende av ämnesbakgrund har byggt stor kunskap om forskningsfinansiering.

På Grants Office blir du en del av ett gäng som inspireras av att utvecklas. Vår styrka är att vi delar med oss av vår kunskap till varandra, vi firar framgångar tillsammans och vi har alltid vårt fokus på att erbjuda universitetets forskare ett professionellt kvalificerat forskningsstöd.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta såväl i team som självständigt med att proaktivt identifiera finansieringsmöjligheter som du matchar med våra forskares idéer. Specifikt innebär tjänsten att du upprättar processer kring strategiskt viktiga finansiärer.

Forskningsrådgivarens uppdrag är att ge stöd till forskare, institutions- och universitetsledning genom att:
  • Analysera, sammanfatta och informera om kommande utlysningar.
  • Matcha forskares idéer med utlysningar
  • Nätverka internt och extern för att identifiera kommande projekt och intressanta forskningskonsortier.
  • Bistå med strategiskt, praktiskt och administrativt stöd, framförallt före och vid ansökan.
  • Initiera och genomföra internutbildningar och seminarier.
Kvalifikationer
Du ska vara disputerad och med flerårig erfarenhet av forskningsfinansiering. Du ska ha erfarenhet av forskningsansökningar och bedömningar av andras ansökningar till strategiskt viktiga finansiärer. Förmåga att självständigt planera och organisera arbetet förutsätts. Du ska kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100 %. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Johan Åkerman 019-30 35 69, e-post: johan.akerman@oru.se, rekryteringskonsulter Fredrika Schartau 070 510 71 30 och Stina Nord 073 652 54 57, Signpost.

Ansökan

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

§ En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens

§ CV med beskrivning av din kompetens

§ Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2018 10 17. Vi kommer att intervjua löpande, välkommen med din ansökan!

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning